<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">

Keuzebegeleiding pensioen

Keuzebegeleiding pensioen - 1 mobile - Keuzebegeleiding pensioen - 1
Keuzebegeleiding pensioen - 2 mobile - Keuzebegeleiding pensioen - 2
Keuzebegeleiding pensioen - 3 mobile - Keuzebegeleiding pensioen - 3
1
2
3
Veel consumenten hebben slechts een beperkt idee van hun inkomen na pensionering. Zal mijn inkomen nog voldoende zijn om de maandlasten te dekken? Laat staan dat ze inzage hebben in de bijkomende risico’s. Het is duidelijk dat er een gebrek aan inzicht is.
Met onze oplossing bieden we een helder inzicht. We gebruiken een klantprofiel, verrijkt met data en slimme berekeningen, om een breder perspectief op de toekomstige pensioensituatie te bieden. Hierbij houden we rekening met persoonlijke scenario’s.
Deelnemers krijgen op een persoonlijke manier inzicht in hun toekomstige pensioensituatie. Ze zijn op de hoogte van de mogelijke risico’s en de keuzes die ze moeten maken. Dit leidt niet alleen tot betere beslissingen, maar ook tot een hogere klanttevredenheid.

Het Belang van Keuzevrijheid en Persoonlijk Inzicht

Als pensioenuitvoerder streef je naar het beste voor jouw klanten. De nieuwe Pensioenwet geeft pensioendeelnemers meer vrijheid over hun pensioenkeuzes. Maar meer keuzevrijheid betekent ook meer complexiteit. Daarom is het essentieel om goed en persoonlijk inzicht te bieden in de opbouw van het pensioeninkomen en de impact van mogelijke risico's.

Verschillende Klanten, Verschillende Behoeften

Persoonlijk inzicht is cruciaal omdat jouw klanten zich in verschillende levensfasen bevinden en uiteenlopende behoeften hebben. Sommigen willen een overzicht op hoofdlijnen, anderen verlangen naar details. Sommigen willen zelfstandig keuzes kunnen maken, anderen hebben behoefte aan meer begeleiding. 

De Keuzebegeleiding Module van TJIP

Hier komt de keuzebegeleiding module van TJIP in beeld. Deze module biedt een oplossing voor persoonlijke communicatie met jouw deelnemers. Door deze te koppelen aan onze services ontstaat inzicht in de toekomstige pensioensituatie van een huishouden.

Slimme Algoritmes voor Financiële Voorspellingen

Slimme algoritmes, gevoed door een klantprofiel en eventueel verrijkt met externe databronnen, berekenen de financiële toekomst van een deelnemer of een huishouden. Deze algoritmes houden rekening met economische scenario’s gebaseerd op inflatie, beleggingsresultaten en rente. En ze anticiperen op risico's vanuit life events zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid en wensen zoals een sabbatical. 

Jouw Controle over Klantbediening

Je bepaalt zelf hoe je de klantbediening inricht. En je blijft volledig in controle over de boodschap die je uitdraagt. Je kunt de communicatie en de interactie met de klant helemaal zelf inrichten, van eenvoudige overzichten tot diepgaande scenario-analyses. Je kunt deelnemers persoonlijk inzicht geven in hun toekomstige pensioensituatie en hen helpen de juiste beslissingen te nemen op basis van hun specifieke situatie en behoeften. 

Voldoen aan Wettelijke Vereisten

Daarnaast zorgt onze oplossing ervoor dat je als pensioenuitvoerder aan de wettelijke vereisten voldoet. Met onze keuzebegeleiding module ben je altijd in staat om deelnemers helder en transparant te informeren over hun pensioen, de opbouw ervan, en de financiële gevolgen van verschillende risico's. 

Klaar voor de Toekomst met TJIP's Keuzebegeleiding Module

Kortom, met de keuzebegeleiding module van TJIP ben je als pensioenuitvoerder klaar voor de toekomst. Je biedt je klanten niet alleen een beter inzicht in hun pensioen, maar helpt hen ook met vertrouwen de juiste keuzes maken. En dat leidt tot een hogere klantloyaliteit en efficiëntie. 

 

Voordelen

  • Invloed van economische veranderingen en life events doorrekenen.
  • Van toepassing op opbouw- en uitkeringsfase.
  • Hoge mate van personalisatie mogelijk: life events, levensfase en behoefte aan detailinformatie.
  • Gemakkelijk scenario's toevoegen.
  • Aansluiting op alle mogelijke communicatievormen.

 

Interesse? Plan dan nu een demo in

 

Deze module is onderdeel van TJIP Smart Platform. Een uniek modulair platform voor financieel dienstverleners wat eindgebruikers helpt bij het kiezen, afsluiten en aanpassen van financiële producten.   Meer weten

Andere modules van TJIP Smart Platform

iconen-tjip_Doelen-1

Oriëntatie verzekeren

Bespaar tijd. Vergelijk verzekeringsproducten op één centrale plek.
Naar de module
iconen-tjip_Orientatie hypotheken

Oriëntatie wonen

Biedt al vanaf de oriëntatie een veel betere en rijkere klantervaring.
Naar de module
iconen-tjip_Insurance gateway-1

Bemiddeling verzekeren

Verzekeringsproducten beschikbaar maken voor advies en bemiddeling.
Naar de module
iconen-tjip_Verzekeringsflow beheer-2

Proactief beheer

Gestructureerd actief beheer oppakken. Compliant met eisen vanuit toezichthouders.
Naar de module
iconen-tjip_Uwcreditcheck

PSD2 inzichten

Naadloze integratie van PSD2-data binnen processen. Snel, veilig en betrouwbaar.
Naar de module
iconen-tjip_Location API

Vastgoeddata

Betrouwbare inzichten in vastgoeddata voor gebruik in customer journeys en analyses.
Naar de module
iconen-tjip_Optimale hypotheek

Optimale hypotheek

Snel zicht op de hypotheek die optimaal past bij de situatie en de wensen van de klant.
Naar de module

Ontdek onze Smart Journeys

Slimmer
Financieel plannen

Help je klanten om hun toekomstige doelen te bereiken.

Slimmer
Wonen

Stel de persoonlijk situatie en woonwensen van de klant centraal.

Slimmer
Verzekeren

Wees daar waar je klanten zijn. Eenvoudig met lage kosten nieuwe producten naar de markt brengen. 

Smart Journeys op maat

Wij werken ook nauw samen met opdrachtgevers om op maat gesneden oplossingen te realiseren die verder gaan dan wat elders gebruikelijk is. Zo ontstaat een uitzonderlijk goede gebruikerservaring waarmee opdrachtgevers zich onderscheiden in de markt.

 

Meer weten over TJIP?