<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">

PSD2 inzichten

2.9 - stap 1@4x mobile 2.9 - 1@4x-1
2.9 - stap 2@4x mobile 2.9 - 2@4x-1
2.9 - stap 3@4x mobile 2.9 - 3@4x-1
1
2
3
Inzicht verkrijgen in de inkomsten en uitgaven van klanten is vaak tijdrovend en niet geautomatiseerd.
Met behulp van een analyse van bankgegevens krijgen consumenten – via mobiel of desktop – een gedetailleerd en toegankelijk inzicht in hun financiële ruimte en een scherpere blik op hun inkomsten en uitgaven.
Door het delen van deze informatie kunnen aanbieders en adviseurs hun klanten voorzien van een nog beter passende oplossing. Daarnaast kan het gebruik van deze data leiden tot een sneller proces.

Wat is het?

Consumenten en adviseurs krijgen via de analyse van banktransacties snel, veilig en betrouwbaar inzicht in iemands financiële ruimte. Zeer gemakkelijk te integreren binnen eigen processen omdat het een webapplicatie betreft.

Een financieel dienstverlener nodigt een klant uit voor een check. Die ontvangt een beveiligde link en krijgt een bevestigingscode op zijn telefoon om mee te doen.

De klant koppelt zijn bankrekening(en) aan de applicatie en geeft toestemming om zijn banktransacties op te halen en te analyseren.


In een paar seconden wordt een complete berekening van zijn inkomsten en uitgaven gemaakt en ziet de klant in een rapport wat zijn maandelijkse bestedingsruimte is. Hij kan er vervolgens zelf voor kiezen om het overzicht wel of niet te delen met de financieel dienstverlener.


De privacy van klanten is geborgd. Details van transacties komen niet bij een aanbieder terecht.

 

Voordelen

  • Naadloze integratie binnen advies-, acceptatie- en beheerprocessen.
  • De klant bepaalt zelf welke gegevens hij of zij deelt.
  • Gemakkelijk relevante aanvullende inzichten toevoegen voor klanten.
  • De privacy van klanten is geborgd.

 

  Deze module is onderdeel van TJIP Smart Platform. Een uniek modulair platform voor financieel dienstverleners wat eindgebruikers helpt bij het kiezen, afsluiten en aanpassen van financiële producten.