Snelle en doeltreffende hulpverlening

Eurocross Assistance werkt in opdracht van verzekeraars en leasemaatschappijen om de eindklant, de reiziger in nood, van hulpverlening te voorzien. Om deze hulpverlening snel en doeltreffend uit te kunnen voeren zodra er contact wordt opgenomen, hebben de werknemers van Eurocross Assistance een efficiënt hulpverleningssysteem nodig. Daar is TJIP sinds december 2010 voor in the picture gekomen.

 

Informatie-uitwisseling in het kwadraat

Het bieden van hulp aan reizigers in nood op afstand vanuit onze alarmcentrale is erg breed en vraagt nogal wat. Er komt veel informatie-uitwisseling, dossierverwerking en financiële administratie bij kijken. Tevens dienen diverse externe partijen te worden benaderd, geregeld en gefactureerd te worden. Denk bijvoorbeeld aan ambulances, vliegtuigmaatschappijen, dokteren, garagebedrijven en bergingsbedrijven.

 

Gebruiksvriendelijker voor onze medewerkers

Het oude hulpverleningssysteem bezorgde Eurocross Assistance veel problemen om efficiënt en snel hulp te bieden aan de mensen. Dit had een gecombineerde oorzaak; het oude hulpverleningssysteem was ontwikkeld met een verouderde programmeertaal waardoor slecht te onderhouden en door te ontwikkelen. Tevens was het oude systeem moeilijk te koppelen met andere systemen, wat tegenwoordig juist veel toegepast wordt.