<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">

TJIP sponsort baanbrekend studenteninitiatief

07 juli 2016
Dingeman Leijdens
Case

Bijdrage aan de mobiliteit van de toekomst

TJIP is niet voor niets gevestigd in Delft. Want Delft staat voor technologie, vernieuwende technologie. In deze stad waar het bruist van energie en denkprocessen laten wij ons maar al te graag inspireren. En deze motiverende vibe drijft niet alleen onze consultants, software architecten, software developers en test coördinatoren maar ook het Nova Electric Racing Team van de TU Delft. Graag zoomen we in op het baanbrekende studentenproject van een motorfiets die op een komend racing circuit tot wel 260 km/h moet gaan halen. Minor detail: de motorfiets wordt aangedreven door elektriciteit.

“We hopen tot 250 á 260 km per uur te komen.”

Innovatie als drijvende kracht

Eén van de elementen wat TJIP triggerde om dit studententeam en haar project te sponsoren, is de ontwikkeling en de achterliggende gedachte. De elektrische motorfiets is namelijk ontwikkeld in de zogeheten ‘Dream Hall’, een grote werkplaats op de campus van de TU Delft. Hierin huizen 12 teams die elk op hun eigen manier een innovatief voertuig ontwerpen, zo ook het Nova Electric Racing Team. TJIP bewondert deze Dream Hall omdat het een plek is van ideeën en brainstorms en waar verschillende talenten samenkomen: precies wat werken bij TJIP is en waar TJIP voor staat. Een geconcentreerde plek van ontwikkeling, vernieuwing, ervaring, testen en nooit stil blijven staan.

Wat is en doet het Nova Electric Racing Team?

Het Nova Electric Racing Team is een initiatief van vijftien Delftse universitaire studenten die hun multidisciplinaire koppen bij elkaar hebben gestoken ten behoeve van de technologie. Geleid door team manager Nico van Leeuwen - zelf ook student -, hopen ze een revolutie te ontketenen op het gebied van duurzame brandstof voor voertuigen. Dit hebben ze gedaan door een motorfiets te bouwen die geheel wordt aangedreven door elektriciteit. “We willen graag laten zien dat duurzame, oftewel hernieuwbare energie, mogelijk is zonder compromis in de prestaties van het voertuig.”

De ultieme test: het TT-circuit in Assen

Of dit mogelijk is met deze elektrische motorfiets, gaat dit jaar getest worden tijdens de 2016 Moto E Cup van 12 tot 14 augustus op het TT-circuit in Assen. Hieraan doen meerdere universiteitenteams mee, maar ook professionele teams. Tijdens deze race zal het Nova Racing Team de strijd aangaan wie het beste presteert op het circuit. Nico echter glundert en voorziet al succes. “Het acceleratievermogen van onze motorfiets is niet te evenaren met een traditionele brandstofmotor. We hopen tot 250 á 260 km per uur te komen.”

Meer weten?

Meer weten over dit ijverige team en haar doel? Lees en volg het allemaal op hun eigen website of op de website van de 2016 Moto E Cup.

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief