<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">
Untitled

Werken bij TJIP: Het verhaal van Lars Visser als Software Engineer

06 februari 2024
Yen Kalfsvel
Case

In deze editie van onze ‘Werken bij’-serie maken we kennis met Lars Visser, Software Engineer bij TJIP. Lees hieronder zijn verhaal. Wil je graag met Lars samenwerken? Dat kan! We zijn op zoek naar collega Software Developers. Klik onderaan de pagina op de vacature en solliciteer direct!

 

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Lars Visser, 28 jaar oud, en werk sinds augustus als software engineer bij TJIP. Ik heb een bacheloropleiding Electrical Engineering aan de TU Delft afgerond. Tijdens mijn studie heb ik jarenlang geroeid en gecoacht bij roeivereniging LAGA in Delft. Daarnaast werkte ik op een middelbare school in Den Haag, waar ik begon met het geven van bijles op de zaterdagen en later ook doordeweeks lesgaf. Binnen een onderzoeksgroep aan de TU Delft heb ik gewerkt aan een 'sensor-op-een-chip', een project gebaseerd op een relatief nieuwe techniek, bestemd voor kankeronderzoek. Tegenwoordig ben ik een fervent schaker en ook lid van het bestuur van de Delftse Schaakclub (DSC).

 

Wat zijn jouw werkzaamheden bij TJIP?  

Ik werk binnen de branche Wonen & Lenen. Mijn team werkt momenteel aan hypotheekaanvraagsoftware voor hypotheekadviseurs. Het is een groot project, met technisch interessante uitdagingen. Binnen ons team heb je geen duidelijke scheiding tussen backend- en frontend-ontwikkelaars. Iedereen kan het in principe allebei, maar we hebben zeker onze eigen kracht. Zo kan ik bijvoorbeeld altijd bij mijn collega's Andra en Marije terecht voor vragen over de frontend. Daar leer ik veel van en die samenwerking vind ik erg fijn. 

  

Wat was de reden dat je voor TJIP hebt gekozen? 

Grappig genoeg begon mijn enthousiasme voor TJIP op de schaakclub. Corniel, nu mijn collega, is daar ook lid, en zijn verhalen over de mogelijkheden binnen TJIP, de begeleiding en de kansen om impact te hebben, maakten mij enthousiast. De mix van de financiële wereld en technisch uitdagende softwareproducten trok mij enorm. TJIP is helemaal niet bureaucratisch ingesteld. Een goed idee kan van iedereen komen; zo kun je ook als relatief nieuwe developer echt het verschil maken.

 

Kun je een werkdag bij TJIP beschrijven?    

We werken volgens de agile-methodiek in scrum. Onze dag begint met een stand-up. Binnen tien minuten weten we van iedereen waar ze mee bezig zijn en of iemand ergens hulp bij nodig heeft. Daarna is het tijd om zelf aan het werk te gaan. Soms werk je aan een complexe story en ben je er een paar dagen mee bezig, andere keren ben je binnen een paar uur klaar. Tussendoor spar ik vaak met collega's over een bepaalde oplossing of loop ik een rondje om na te denken. Bovendien biedt TJIP de ruimte om je te specialiseren in specifieke vakgebieden. Als je bij een architectsmeeting wilt aansluiten, ben je gewoon welkom.

 

Wat maakt TJIP voor jou een aantrekkelijke werkplek?  

Het is voor mij een combinatie van factoren. TJIP biedt interessante softwarevraagstukken binnen boeiende domeinen. Verder heb ik echt een heel leuk team, met ambitieuze mensen. Bovendien betekent de platte structuur dat je als individu een grote impact kunt hebben. Daarnaast is de begeleiding van en samenwerking met meer ervaren ontwikkelaars echt een groot pluspunt.

 

Hoe ondersteunt TJIP jou in je professionele groei?   

Ik leer ontzettend veel van mijn ervaren collega’s en kan veel met hen sparren. Ook kan ik certificaten behalen en opleidingen volgen. Ik ben nu al een veel betere developer dan zes maanden geleden.

 

Wat wil je bij TJIP bereiken?  

Stiekem ben ik erg ambitieus. Over tien jaar ben ik techlead van een TJIP-team en stuur ik een team van software engineers aan. Daarnaast programmeer ik dan ook nog en heb ik contact met de klant over het vertalen van hun wensen naar software. Ik wil heel graag doorgroeien naar een rol waarin ik teamleden kan coachen en helpen ontwikkelen.

 

Kun je TJIP beschrijven voor mensen die nog nooit van TJIP hebben gehoord?

TJIP is een echt Delfts bedrijf en bestaat al 25 jaar! Al die tijd digitaliseert TJIP al kernprocessen voor aansprekende opdrachtgevers door het leveren van unieke standaard modules.  

Bij TJIP werken 100 mensen, waarvan het overgrote deel ook software engineer is. Dit doen wij voor de branches: Wonen & Lenen, Pensioen, Verzekeren en Zorg.

 

Wil je TJIP en mij beter leren kennen? Kom dan langs aan de Informaticalaan 5 in Delft voor een kop koffie. Ik maak hier altijd tijd voor!

 

Bekijk onze actuele vacatures

 

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief