<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">
Untitled

Werken bij TJIP: Het verhaal van Luc Everse als Software Engineer & Teamlead

06 februari 2024
Yen Kalfsvel
Case

In deze editie van onze ‘Werken bij’-serie maken we kennis met Luc Everse, Software Engineer en Teamlead bij TJIP. Lees hieronder zijn verhaal. Wil je graag met Luc samenwerken? Dat kan! We zijn op zoek naar collega Software Developers. Klik onderaan de pagina op de vacature en solliciteer direct!

 

Kun je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Luc, ik ben 26 jaar, kom oorspronkelijk uit Zwijndrecht en woon nu in Den Haag. In 2022 heb ik mijn studie afgerond. Ik heb een bachelor- en masterdiploma in Computer Science aan de TU Delft behaald.  

Als kind was ik vaak bezig met van alles uit elkaar te halen. Op een gegeven moment vond mijn moeder het maar eng dat ik met draden speelde. Ze heeft mij toen maar achter een computer gezet. Ik leerde mijzelf programmeren toen ik tien jaar oud was. Ik vind het erg leuk om zelf dingen te maken. Ik begon met het maken van websites en spellen, en nu ben ik sinds juni 2023 software engineer en teamlead bij TJIP.

 

Wat zijn jouw werkzaamheden bij TJIP?  

Ik ben teamlead binnen de branche Wonen & Lenen. Ons team bestaat uit zeven collega’s. Daarnaast programmeer ik mee met het team. Binnen het team werken de collega’s heel zelfstandig. Het werk verschilt van week tot week; gemiddeld programmeer ik dagelijks wel een aantal uren.

 

Wat was de reden dat je voor TJIP hebt gekozen?

Ik vind de flexibiliteit, de kansen en de sfeer binnen TJIP erg prettig. In veel organisaties heb je als medewerker vooral een vaste rol. Bij TJIP is dit veel vrijer, als je bepaalde interesses hebt kun je die aangeven en daar wordt dan ook rekening mee gehouden. Zo gaf ik aan dat ik teamlead wilde worden. Ik vind het erg leuk om mijn teamlead taken uit te voeren.

 

Kun je een werkdag bij TJIP beschrijven?    

Een werkdag bij TJIP begint voor mij tussen 8 uur en half 9 ‘s morgens. Ik start rustig op met een koffie en heb dan de tijd om mijn e-mails en berichten te checken. Vervolgens doe ik ‘code reviews’ en bekijk ik het Scrumboard voor de openstaande taken. Als er tijd is dan programmeer ik. Van twee teams woon ik de ‘Daily stand-up’ bij. In zo’n stand-up bespreken we de plannen voor die dag en de huidige status. Daarna pak ik taken op van het planningsboard of collega’s helpen hierbij. Verder heb ik diverse overleggen met teams en klanten. Na de lunch vind ik het leuk om regelmatig in onze 'game-room' te tafeltennissen.

 

Wat maakt TJIP voor jou een aantrekkelijke werkplek?  

Wat TJIP voor mij een aantrekkelijke werkplek maakt, is dat ik veel vrijheid heb in mijn werkzaamheden en leuke mensen om mij heen heb. Ik vind de projecten waar ik aan werk interessant. Wij bouwen binnen ons team onder andere software voor het beheren van hypotheken. Dit is gericht op klanten die iets in hun bestaande hypotheek willen wijzigen. Uiteindelijk kan de klant ook zelf online aanpassingen doorvoeren. De complexiteit vind ik interessant, denk bijvoorbeeld aan oude hypotheekvormen. Wat dit complex maakt, is dat er constant nieuwe regels zijn.

 

Hoe onderscheid TJIP zich ten opzichte van andere organisaties?

TJIP onderscheidt zich van andere organisaties door de flexibiliteit en de kansen die worden geboden. Er wordt naar je geluisterd en er wordt ook daadwerkelijk iets met je inzichten gedaan.

 

Hoe ondersteunt TJIP jou in je professionele groei? 

TJIP ondersteunt mijn professionele groei door mij veel kansen te bieden. Een andere organisatie zou aan medewerkers, denk ik, niet zo snel de kans bieden om teamlead te worden. Ik kan van veel collega’s leren, zij helpen mij en ze zijn bereid vragen te beantwoorden. De cultuur is erg transparant en open. TJIP biedt regelmatig trainingen aan, zoals recentelijk een hypotheektraining.

 

Wat wil je bij TJIP bereiken? 

Voor nu ben ik heel tevreden met mijn huidige positie en werkzaamheden. Ik wil een goede teamlead zijn. Binnen deze rol wil ik mijzelf graag verder ontwikkelen en zo meer ervaring opdoen.

 

Wat is je advies voor mensen die op zoek zijn naar een baan? 

Ik adviseer mensen om bij het zoeken naar een baan rustig de tijd te nemen en goed te kijken naar wat zij echt willen. Verder is het goed om te kijken naar de mensen die binnen een organisatie werken en hoe de samenwerking met hen eruit zal zien.

Ik heb met de overstap naar TJIP de juiste keuze gemaakt! 

 

Wil je TJIP en mij beter leren kennen? Kom dan langs aan de Informaticalaan 5 in Delft voor een kop koffie. Ik maak hier altijd tijd voor!

 

Bekijk onze actuele vacatures

 

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief