<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">
22222222222222222

Werken bij TJIP: Het verhaal van Paul Erwich als Software Engineer

22 augustus 2023
Thomas van Bergen
Case

In deze editie van onze ‘Werken bij’-serie maken we kennis met Paul Erwich, Software Developer bij TJIP. Lees hieronder zijn verhaal. Wil je graag met Paul samenwerken? Dat kan! We zijn op zoek naar collega Software Developers. Klik onderaan de pagina op de vacature en solliciteer direct!

 

Kun je ons vertellen over jouw rol binnen TJIP en wat jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn?

“Ik ben onlangs tot teamleider benoemd. Mijn voornaamste verantwoordelijkheden zijn nu het behalen van onze sprints en het garanderen van een goede sfeer binnen het team. Ik waardeer korte communicatielijnen en hecht veel belang aan een sterke onderlinge band tussen teamleden.”  

 

Wat maakt TJIP voor jou een aantrekkelijke werkplek?  

“De kennis die we in huis hebben spreekt mij enorm aan. Er is altijd wel iemand die je kan helpen als je ergens niet uitkomt. Dat vind ik erg prettig. Wat mij positief heeft verrast, is de vrijheid die je hier krijgt. In mijn eerste maand nam ik deel aan 'Advent of Code', een wedstrijd waarin we codeerpuzzels oplosten. Er waren zelfs prijzen te winnen binnen TJIP, wat een erg leuke en verrassende ervaring was!”  

 

Wat zijn volgens jou de belangrijkste trends en ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en hoe bereidt TJIP zich daarop voor?  

“AI is zeker in opkomst. Binnen ons team ben ik momenteel bezig met een AI-gestuurde copiloot die me helpt bij het coderen. Het is soms nog lastig, maar we hebben teamleidermeetings waarin we worden bijgepraat over AI. TJIP volgt deze ontwikkelingen nauwlettend. We willen graag vooroplopen in deze trends, en ik geloof dat we daar nog veel over gaan horen.”  

 

Hoe ondersteunt TJIP jou in je professionele groei?  

“Bij TJIP zijn er talloze mogelijkheden om te groeien, zoals trainingen om jezelf verder te ontwikkelen. Dit wordt zeker gestimuleerd door TJIP, zowel individueel als in groepsverband. Verder zijn er ook teamleidersmeetings, waarin ik de kans krijg om mijn leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en te leren van anderen. Daar hecht ik veel waarde aan.”

 

Hoe helpt TJIP jou om een gezonde balans tussen werk en privé te vinden?  

“We hebben altijd de mogelijkheid om thuis te werken als dat nodig is. Hoewel ik liever op kantoor werk, is het fijn om deze flexibiliteit te hebben, vooral met kinderen en huisdieren thuis. Bovendien zijn de werktijden flexibel. Ik begin graag vroeg om 's avonds tijd te hebben voor mijn gezin en het huishouden, maar als het anders moet, is dat ook geen enkel probleem.” 

 

Wat is jouw advies aan potentiële kandidaten die overwegen om bij TJIP te werken?   

“Gewoon doen. Je krijgt er geen spijt van. De kennis, vrijheid en innovatie bij TJIP zorgen voor een buitengewoon prettige werkomgeving. Ik kan me niet voorstellen dat een ontwikkelaar hier niet gelukkig zou zijn.”  

 

Hoe verschilt het werken bij TJIP met het werken bij je vorige werkgevers?  

“Voordat ik bij TJIP kwam, werkte ik voornamelijk bij kleinere bedrijven, waar ik een soort 'manusje-van-alles' was. Bij TJIP is de taakverdeling veel beter georganiseerd en is de expertise beter verdeeld, wat resulteert in een efficiëntere en prettigere werkomgeving."

 

Tot slot, zijn er nog andere dingen die je kwijt wilt over TJIP?  

“Toen ik bij TJIP begon, kwam ik uit een heel ander ontwikkel framework. Ik had niet verwacht dat ik binnen een half jaar al teamleider zou worden. Het is geweldig hoe snel ik me heb kunnen aanpassen en groeien binnen het bedrijf. Een mooi voorbeeld dat ik enorm waardeer, was de proactieve houding van het management in reactie op de snel stijgende energieprijzen. Ze compenseerden het personeel hiervoor, wat een duidelijk signaal was van hun zorgzaamheid en ondersteuning.”  

 

Solliciteer nu!
Bekijk onze actuele vacatures

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief