<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">
remco-blog-header-3

Werken bij TJIP: Het verhaal van Remco Oudenaarden als Business Analist

03 juli 2024
Ellis Slot
Case
In deze editie van onze ‘Werken bij’-serie maken we kennis met Remco Oudenaarden, Business Analist bij TJIP. Lees hieronder zijn verhaal. Wil je graag met Remco samenwerken? Dat kan! We zijn op zoek naar collega Business Analisten! Klik onderaan de pagina op de vacature en solliciteer direct!

Kun je iets over jezelf vertellen?  

Ik werk al hele lange tijd in de automatisering en ben begonnen als COBOL-programmeur. Later ben ik onder andere ontwikkelaar geweest bij Usoft, waar ik ontdekte dat ik het beschrijven van processen en het contact met klanten leuker vond. Dit leidde tot een overstap naar de rol van business analist. Vervolgens heb ik lange tijd bij Exact gewerkt op de maatwerkafdeling, waar ik informatieanalist en manager was met een focus op de functionaliteit van de software. Momenteel werk ik bij TJIP aan een project bij ABN AMRO. Ik heb meer technische kennis dan veel business analisten, die ik hier goed kan toepassen.  

  

Ik houd ervan om verre reizen te maken en ik heb al veel mooie plekken van de wereld mogen zien. Daarnaast zijn koken met mijn man en genieten van lekker eten grote hobby's van mij.  

  

Wat zijn jouw werkzaamheden bij TJIP?  

Als business analist bij TJIP heb ik een ondersteunende rol voor de business analist van ABN AMRO. Ik overleg veel met Stater en regel technische zaken. Ik maak deel uit van het Haas Team, waar ik me bezighoud met hypotheekaanvragen. Mijn werkzaamheden omvatten onder andere het maken van beschrijvingen zodat oplossingen gebouwd kunnen worden en het uitzoeken van diverse zaken. Daarnaast werk ik aan Haas Advies, waarbij ik de behoeften van klanten vertaal naar concrete oplossingen.  

  

Wat is de reden dat je bij TJIP bent gaan werken?  

Ik wilde graag een functie met een functionele focus. Na contact met HR had ik een gesprek bij TJIP, waar een goede klik ontstond en ik erg enthousiast werd om voor TJIP te komen werken.  

  

Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van een Business Analist bij TJIP?  

Bij TJIP ben ik minder in direct contact met eindgebruikers, maar werk ik wel nauw samen met één van onze klanten, ABN AMRO. Mijn taken omvatten het beschrijven van functionaliteiten en diensten, soms aangevuld met technische beschrijvingen.  

  

Hoe loopt de projectcyclus binnen TJIP en wat is jouw rol hierin?  

We werken volgens de Scrum-methode. Elke twee weken begint een nieuwe sprint, waarin we bespreken wat we in die periode gaan opleveren. Dit zorgt ervoor dat we na twee weken daadwerkelijk iets kunnen presenteren.  

  

Wat zijn de essentiële vaardigheden en kwalificaties voor een Business Analist bij TJIP?  

Een goede business analist stelt de juiste vragen, luistert goed, doet geen aannames en vraagt door waar nodig. Als business analist is het cruciaal om interesse in het onderwerp en domein waarin je werkt te hebben. Hierdoor kun je beter begrijpen wat de wensen en behoeften van de klant zijn.   

  

Wat zijn de grootste uitdagingen binnen jouw werk en hoe ga je daarmee om?  

Een van de grootste uitdagingen is de afhankelijkheid van de klant om aan gegevens te komen. Ik probeer hier proactief mee om te gaan door duidelijke communicatie en het stellen van gerichte vragen.  

  

Wat zijn de mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei binnen TJIP?  

Binnen TJIP zijn er veel mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei. Ik vind het leuk om collega's te helpen en hen advies te geven. Er is altijd ruimte om naast mijn huidige werk andere dingen te doen, zoals het begeleiden van collega's en het delen van kennis. Bij andere business analisten ligt de focus hierbij vaak op techniek, maar bij anderen ligt de focus hierbij op functionele of organisatorische aspecten.  

  

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij TJIP omschrijven?  

De bedrijfscultuur bij TJIP is erg technisch georiënteerd, maar er is ook veel persoonlijke aandacht. Er wordt naar je geluisterd en actie ondernomen op basis van je input. De mens staat hier centraal en dit is iets wat ik zelf ook erg belangrijk vindt.   

  

Wat is jouw advies voor mensen die op zoek zijn naar een baan?  

Mijn advies is om goed na te denken over wat je wilt. Dit is volgens mij het belangrijkste advies dat ik kan geven.  

 

 

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief