<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">

Eps 6. Sales Director bij ´The Platform Engineer´

05 april 2022
David Spelier
Case

In deze episode van ‘werken bij’ maken we kennis met Rogier Tolboom, Sales Director bij TJIP. Na een intensieve samenwerking met TJIP, waarbij Rogier de belangen behartigde van MeetingpointAdvies, is hij in 2016 in dienst getreden bij ´The Platform Engineer´. In de afgelopen vijf jaar heeft Rogier verschillende functies bekleed en is hij vanaf augustus 2020 de meewerkend voorman van de sales-afdeling. Nu is hij op zoek naar versterking binnen zijn team. Ben jij de Senior Sales Executive die Rogier zoekt? Lees dan nu verder.


1. Wie is Rogier?

Rogier Tolboom is in 2016 begonnen als Senior Business Development Manager bij TJIP. Hier was hij medeverantwoordelijk voor de uitrol van nieuwe en bestaande proposities. Tijdens deze functie kreeg hij steeds meer contact met klanten en rolde hij meer in de richting van de sales. Dit resulteerde in een functiewijziging waardoor hij nu al bijna twee jaar de Sales Director is bij ´The Platform Engineers´.

Rogier was, voordat hij in dienst kwam bij TJIP, werkzaam bij MeetingpointAdvies. Hier was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitrol van nieuwe proposities. TJIP was als IT-partner betrokken bij de opzet van Meetingpoint en leerde op die manier Rogier kennen. Meetingpoint werd in december 2016 overgenomen door TJIP.

Rogier leerde TJIP vijf jaar geleden kennen als een nuchter, goed georganiseerd en betrouwbaar bedrijf waardoor hij niet lang hoefde na te denken toen TJIP hem benaderde. “Ik vind TJIP een prettig bedrijf om voor te werken omdat TJIP heel erg lijkt op een familiebedrijf. We zijn een hecht team en staan altijd voor elkaar klaar”, aldus Rogier.

Naast de passie voor zijn werk is Rogier echt een ‘buitenmens’. In zijn vrije tijd loopt hij het liefst met zijn hond door het bos of gaat hij een stuk mountainbiken. Rogier: “Ik woon met mijn gezin in de buurt van Arnhem. Hier heb ik de ruimte en de natuur om tot rust te komen. Het buitenzijn geeft mij een vakantiegevoel”.

2. Wat doet de Sales Director van TJIP?

Naast het aansturen van het salesteam zit Rogier ook in het MT van Business Unit TJIP Platforms. Dit betekent dat hij nauw betrokken is bij de strategie van de organisatie. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten zoals verzekeraars en banken. “Deze veelzijdige werkzaamheden geven mij veel plezier in mijn werk. Geen dag is hetzelfde”, aldus Rogier.

Rogier is geen ouderwetse manager. Hij noemt zichzelf ook meer een meewerkend voorman dan een manager. Hij beweegt zich het liefst tussen zijn mensen en in het werkveld. Het werken voor een klant doet hij samen met zijn team. Hij geeft zijn sales-collega’s de vrijheid om zelf doelstellingen te formuleren en ruimte om eigen initiatief te tonen.

Rogier had vijf jaar geleden niet gedacht dat hij de Sales Director zou zijn bij ‘The Platform Engineers’. “Ik dacht altijd dat het verkopen van een product of dienst mij niet goed zou liggen. TJIP heeft mij laten inzien dat ik dat juist wel in mij heb. TJIP vindt het belangrijk dat haar werknemers zich blijven ontwikkelen en hebben mij de mogelijkheid gegeven om verschillende cursussen te volgen. Daarnaast heb ik ook een coach aangewezen gekregen waarmee ik kan sparren. Dit geeft mij een goed gevoel”, aldus Rogier.

Rogier is duidelijk over de toekomst. De komende jaren wil hij TJIP de groei laten doormaken die zij verdient. Rogier: “TJIP is een organisatie die heel goed en betrouwbaar werk aflevert. Dit laten we te weinig zien aan de buitenwereld. Iedereen moet weten wat wij kunnen”. Rogier is op dit moment druk bezig om zijn team te versterken. Hij is op zoek naar een Senior Sales executive met een bewezen track record en tenminste vier jaar ervaring in Software sales.


Kom jij zijn team versterken? Klik hieronder voor de vacature.


Vacature Senior Sales Executive

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief

Onze smart journeys


Het kiezen, afsluiten en aanpassen van financiële producten kan behoorlijk complex zijn. Met die complexiteit gaat TJIP de strijd aan. We creëren smart journeys voor onze dienstverleners die slim gebruik maken van data & expertise zodat gebruikers overzicht & inzicht krijgen en met vertrouwen de juiste keuzes kunnen maken.

Slimmer
Financieel plannen

Help je klanten om hun toekomstige doelen te bereiken.

Slimmer
Wonen

Stel de persoonlijk situatie en woonwensen van de klant centraal.

Slimmer
Verzekeren

Wees daar waar je klanten zijn. Eenvoudig met lage kosten nieuwe producten naar de markt brengen. 

TJIP Smart Solutions

Smart journeys op maat laten maken? Wij hebben ruime ervaring voor dienstverleners die op cruciale momenten in de klantreis het verschil moeten maken voor hun klanten.