<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">

Software engineer bij 'The Platform Engineer'

12 augustus 2021
Hesly Bentvelsen
Case

In deze episode van ‘werken bij’ maken we kennis met Marije borst, Software Engineer bij TJIP. Sinds februari 2021 is zij werkzaam bij The Platform Engineer uit Delft. Lees hier haar verhaal.


1. Wat is je achtergrond? Hoe ben je bij TJIP terecht gekomen? Wat is je huidige functie?


Ik heb een achtergrond in Chemical Engineering aan de TU in Delft. Ik heb daar destijds voor gekozen omdat ik het leuk vind om technisch bezig te zijn en om te puzzelen op problemen. Vorig jaar heb ik TJIP al ontmoet op de Delftse Bedrijvendagen, maar omdat ik toen nog bezig was met het afronden van mijn Master (en omdat ik destijds nog van mening was dat ik per se in de chemische industrie wilde werken) is het alleen bij een gesprek gebleven.

Na mijn afstuderen kreeg ik toevallig weer een berichtje van TJIP op LinkedIn. Ik realiseerde mij inmiddels dat het gene wat ik echt leuk vond aan Chemical Engineering, het puzzelen en analytisch bezig zijn, ook in andere sectoren terug te vinden is. Na een gesprek op kantoor was ik overtuigd dat TJIP mij de juiste nieuwe uitdaging kon bieden. Twee weken later mocht ik aan de slag als junior software engineer. 2. Verantwoordelijkheden binnen TJIP. Hoe ziet jouw rol er uit?

Als junior software engineer houd ik mij vooral bezig met het schrijven van code. Omdat ik nog maar net begonnen ben valt er natuurlijk ook nog veel te leren op het gebied van programmeren. Ook maak ik stapsgewijs kennis met het hele applicatielandschap van TJIP en haar klanten. In mijn team zitten geen mensen die zich alleen bezig houden met front-end of back-end development. Sommige collega’s zijn hooguit meer gespecialiseerd in front-end of de back-end. Het voordeel hiervan is dat ik bij beide partijen mee kan kijken en een compleet beeld krijg van de software en hoe alle componenten samenhangen.

Lees ook het verhaal van Glenn

3. Welke projecten werk je op het moment aan? Waar liggen de uitdagingen?


Ik werk momenteel aan de hypotheekapplicatie voor ABN AMRO. In deze applicatie kan een hypotheekadviseur alle gegevens van zijn klanten bijhouden en inzichtelijk maken. De applicatie is nog niet live, dus we zijn nu vooral bezig om nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Daarnaast ben ik nog steeds bezig met meer leren over programmeren en de talen en frameworks die we gebruiken.

Bekijk onze actuele vacatures


4. Hoe ervaarde je de eerste periode bij TJIP?

Ik kijk heel positief terug op de eerste periode bij TJIP. Ik was van tevoren best wel zenuwachtig, want ik had weinig ervaring met programmeren, maar ik kon gelukkig meteen beginnen met een aantal cursussen om me de talen die we gebruiken bij te brengen. Ik ervaarde dat alle mensen uit het team klaar staan om te helpen als ik ergens vragen over had. Ik kon ook meteen meekijken met alle meetings van het team, zodat ik direct bekend werd met onderwerpen waar op dat moment aan gewerkt werd, en de agile manier van werken die binnen het team toegepast wordt. Er is nog veel wat ik kan leren bij TJIP, maar ik heb het erg naar mijn zin en ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet!

 

 

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief