<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">

Eps 3. Software Engineer bij 'The Platform Engineers'

20 augustus 2019
Hesly Bentvelsen
Case
In deze episode van ‘werken bij’ maken we kennis met Marcel Valkhof, Software Engineer bij TJIP. In 2011 werd er kennis gemaakt met Marcel, in de bijna 9 jaar heeft hij bij TJIP verschillende functies vervuld. Maak in deze editie kennis met Marcel.


1. Jezelf! Functie binnen het bedrijf, achtergrond, hobby’s, etc.

Marcel is geboren en getogen in Enschede, en is op zijn 18e naar Delft verhuisd om Lucht- en Ruimtevaarttechniek te gaan studeren. Na zijn studie is hij uiteindelijk via-via bij TJIP terecht gekomen om daar aan de slag gegaan als testcoördinator bij Meetingpoint. Tegenwoordig werkt hij als Back-end Developer aan de hypotheekapplicaties voor ABN-AMRO.

In zijn vrije tijd heeft Marcel verschillende hobby’s zoals: pubquizzen, films (en filmquizzen), lezen en spellen: zowel bordspellen als RPG’s.


2. Omscholen van consultant naar software engineer

Eind vorig jaar kreeg hij de kans van TJIP om zich te laten scholen tot programmeur. Met beide handen heeft hij deze mogelijkheid aangegrepen aangezien hij altijd graag nieuwe dingen leert. Wat dat betreft heeft hij waar voor zijn geld gekregen.

Waar hij in eerste instantie één van de meest ervaren werknemers binnen het team was, is hij wegens zijn nieuwe vak ineens het ‘jongste’ lid van het team geworden. Een grote overgang, maar het geeft veel voldoening. Hij leert iedere dag nieuwe dingen bij, wat Marcel een belangrijk aspect vindt.

Het programmeren zelf bevalt hem goed. Het analytisch denken, dat heeft hij tijdens zijn studie geleerd en komt nu van pas. De hypotheekapplicaties waar hij aan werkt zijn grote, complexe producten en hij vindt het leuk om zich daar helemaal in te storten.

 

‘How deep does the rabbit hole go’

 

3. Verantwoordelijkheden binnen het bedrijf en gave projecten


Testcoördinator bij MeetingpointAdvies
Na een tijdje als testcoördinator te werken zijn de werkzaamheden meer verschoven naar test management: het begeleiden van acceptatietesten door klanten om er op die manier voor te zorgen dat ze snel, en met een goed gevoel van kwaliteit, hun producten live konden zetten.

Scrum Master
In die periode is Marcel zich ook meer en meer gaan opstellen als scrum master, om er voor te zorgen dat de processen binnen het team meer en meer gestroomlijnd werden. Uiteindelijk functioneerde het team als een goed lopende machine: requirements gingen de machine in, en korte tijd later kwamen er kwalitatief goede producten uit.

Benieuwd naar meer verhalen? Lees hier het verhaal van Glenn.

Consultant
het vertalen van klantwensen naar heldere requirements zodat zijn team mooie en goeie dingen kan bouwen voor klanten. Dat deed hij voor zowel Meetingpoint als SIVI. Hij vond het interessant om aan de voorkant van het traject bezig te zijn. In die periode was hij ook Delivery Team Lead en als dusdanig ook aanspreekpunt voor het hele team.

Zoals gezegd werkt hij sinds begin dit jaar als Back-end Developer voor diverse ABN-AMRO hypotheekapplicaties.


4. Gave uitkomsten van projecten


Succesvolle migratie
Al weer een tijdje geleden migreerde Marcel samen met zijn team een pakket van een grote verzekeraar succesvol naar een nieuwe omgeving. Een heel intensief traject, een beetje te vergelijken met het vervangen van wagons terwijl de trein zelf gewoon door blijft denderen. Dankzij hele nauwe en intensieve samenwerking met de klant hebben zij dit flinke pakket in (relatief) korte tijd weten te migreren met een blije klant tot gevolg.


MeetingpointAdvies AOV-Vergelijker
Voor MeetingpointAdvies heeft Marcel met het team hard gewerkt aan de AOV Vergelijker, met als resultaat een vergelijker waarin de premiebedragen identiek zijn aan de bedragen zoals die uiteindelijk in de offerte voor de verzekeringsaanvraag staan. What you see is what you get. Een unicum binnen de markt.


Certificeringstool
Voor een andere klant is Marcel betrokken geweest bij de bouw van een AFD certificeringstool. Organisaties kunnen hun berichtenschema’s automatisch toetsen tegen AFD en indien gewenst zelfs automatisch laten certificeren. Bij dit traject is Marcel vanaf het begin tot het einde betrokken geweest. “Je ziet dan (helemaal Agile) je product telkens in functionaliteit groeien van helemaal niets tot een volwaardig product om trots op te zijn.”


5. De potentie van de uitkomst van jouw werkzaamheden

Marcel is er zelf gericht om klanten blij te maken. Zijn doel is om hoogwaardige producten te maken. Waar vervolgens de klanten van onze klanten tevreden over zijn.Over TJIP

‘The Platform Engineers’ van het Delftse technologiebedrijf TJIP bouwen en ondersteunen digitale platforms samen met de businesspartners van het bedrijf. Het betreft onder meer platforms voor banken en verzekeraars in Nederland. De platforms helpen om kennis, mensen en techniek te verbinden en organisaties efficiënter en transparanter te laten functioneren. TJIP heeft als missie met branche-brede business platforms de bedrijfskritische processen van onder meer financiële instellingen op eenvoudige wijze beschikbaar te maken voor adviseurs en consumenten. In Delft werken meer dan honderd gedreven professionals aan mission critical platforms bij onder andere ABN AMRO, Achmea, BlackRock, Eurocross en HSK. 

Finance tech trends 2020 - TJIP

Bekijk dit e-book

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief

Onze smart journeys


Het kiezen, afsluiten en aanpassen van financiële producten kan behoorlijk complex zijn. Met die complexiteit gaat TJIP de strijd aan. We creëren smart journeys voor onze dienstverleners die slim gebruik maken van data & expertise zodat gebruikers overzicht & inzicht krijgen en met vertrouwen de juiste keuzes kunnen maken.

Slimmer
Financieel plannen

Help je klanten om hun toekomstige doelen te bereiken.

Slimmer
Wonen

Stel de persoonlijk situatie en woonwensen van de klant centraal.

Slimmer
Verzekeren

Wees daar waar je klanten zijn. Eenvoudig met lage kosten nieuwe producten naar de markt brengen. 

TJIP Smart Solutions

Smart journeys op maat laten maken? Wij hebben ruime ervaring voor dienstverleners die op cruciale momenten in de klantreis het verschil moeten maken voor hun klanten.