<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">
Bezoek het Innovation Lab >

Voice hypotheken

Innovaties in de hypotheekreis

Consumenten verwachten steeds meer

Het online afsluiten van een hypotheek zonder tussenkomst van een adviseur is al mogelijk. Robotisering doet zijn intrede, waarbij ook steeds meer gebruik wordt gemaakt van toepassingen als machine learning. In eerste instantie vooral ter ondersteuning van de financieel adviseur zodat hij zijn hypotheekadvies nog beter kan afstemmen op de persoonlijke situatie van zijn klanten. Robotisering moet er ook voor zorgen dat het advies- en bemiddelingsproces goedkoper kan worden uitgevoerd. Maar naast robotisering zien wij ook de toenemende interesse in Voice innovaties binnen de klantreis.

Nieuwe bedieningsconcepten

Een hypotheek afsluiten moet steeds sneller kunnen en de klant moet zelf online de voortgang kunnen controleren en beheren om het overzicht te houden. Hierin zijn al grote stappen gezet. Denk aan digitaal ondertekenen en het digitaal verwerken van het UWV verzekeringsbericht met inkomensgegevens bij de hypotheekaanvraag.   

Maar ook worden er voorzichtig al stappen gemaakt in de toegankelijkheid van het afsluiten van een hypotheek. Denk aan het opstarten van een hypotheekproces met Google Home voice-assistentie.

Nieuwe concepten:

"Binnen het Innovation Lab hebben we een aansluiting gemaakt op onze maximale hypotheekberekening en diverse Jumba woondata services. Met voice kan je berekenen hoeveel je kunt lenen en het aanvraagproces voor een hypotheek opstarten. "

Kees Haverkamp
Kees Haverkamp
Director Innovations, TJIP

Wat kunnen wij betekenen

Wij zijn al meer dan twintig jaar bezig met het optimaliseren van hypotheekprocessen. Ons Hypothekenplatform bevat gestandaardiseerde bouwstenen op basis waarvan onze klanten hun customer journeys kunnen inrichten.  

De bouwstenen zijn inzetbaar voor realisatie van alle service-concepten: met of zonder advies. Inclusief hybride werkwijze. Bijvoorbeeld voor oriëntatie op een nieuwe woning, het maken van hypotheekberekeningen, acceptatie van de hypotheek en life events tijdens het  beheer op een portefeuille. Wij werken in ons Innovatie Lab doorlopend aan nieuwe modules die als gestandaardiseerde bouwstenen inzetbaar zijn in customer journeys van hypotheekverstrekkers. 

'Disruption is either going to happen to you, or because of you.'

Meer weten over voice toepassingen?

Neem contact op.

+31 [0]15-789 0 789
info@tjip.com

Laat een bericht achter.