<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">

Bemiddeling verzekeren

2.6 - stap 1@4x mobile 2.6 - 1@4x-1
2.6  - stap 2@4x mobile 2.6 - 2@4x
2.6 - stap 3@4x mobile 2.6 - 3@4x
1
2
3
Het ontsluiten van verzekeringsproducten vanuit backoffice-systemen naar bemiddelaars is vaak tijdrovend en inefficiënt. Iedere verzekeraar hanteert eigen protocollen en definities, wat de koppeling complex maakt.
Dankzij de module wordt data over verzekeringsproducten op een gestandaardiseerde manier beschikbaar gesteld. Dit zorgt voor een naadloze koppeling tussen verzekeraar en bemiddelaars, wat resulteert in een prettiger proces voor klanten.
Er is een snellere time-to-market voor verzekeringsproducten en een vloeiend proces voor offertes, aanvragen en mutaties tussen bemiddelaars en aanbieders.

Wat is het?

De module faciliteert directe datastromen tussen aanbieders van verzekeringen en bemiddelaars. Omgekeerd worden aanvragen en mutaties vanuit bemiddelaars direct verwerkt in de administratieve systemen van de aanbieders e Insurance Gateway zorgt voor rechtstreekse datastromen tussen aanbieders van verzekeringen en bemiddelaars. Omgekeerd worden aanvragen en mutaties vanuit bemiddelaars direct verwerkt in de administraties van de aanbieders.

Vanuit de backoffice-systemen van aanbieders vindt aansluiting plaatst op basis van hun unieke protocollen en berichtdefinities. De module zet deze om naar de SIVI All Finance Standaard (AFS). Hierdoor kunnen de backoffices van aanbieders eenvoudig en tegen lage kosten gekoppeld worden aan de systemen van bemiddelaars. Dit resulteert in kostenvoordelen en een snellere time-to-market.

 

Voordelen

  • Snellere marktintroductie van producten.
  • Directe integratie met adviespakketten zoals MeetingpointAdvies.
  • Directe connectie op serviceproviders.
  • Kostenbesparing door gestandaardiseerde offerte-, aanvraag- en mutatieprocessen.
  • Tijdbesparing dankzij digitale communicatie met bemiddelaars.
  • Vlotte implementatie vanwege flexibele koppelmogelijkheden.

 

  Deze module is onderdeel van TJIP Smart Platform. Een uniek modulair platform voor financieel dienstverleners wat eindgebruikers helpt bij het kiezen, afsluiten en aanpassen van financiële producten.