<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">

ABN AMRO & TJIP op Mortgage Week 2016 deel 2

18 oktober 2017
Hesly Bentvelsen
Case

Op 12 oktober stond TJIP samen met ABN AMRO op de Mortgage Week 2016. Dit jaarlijkse druk bezochte hypotheek evenement wordt met name bezocht door senior management uit de hypotheekbranche.

In een Crash Course hebben Igor Gavic en Kitty de Heiden laten zien welke mogelijkheden ICT biedt om als organisatie snel en effectief in te kunnen spelen op situaties in de markt. Daarbij werd inzicht gegeven in de praktijkcase Rentemiddeling.

Best-practice Rentemiddeling

ABN AMRO is al geruime tijd bezig met het digitaliseren van de hypotheekprocessen met de klant. Mede gevoed door klantbehoefte, klanten willen vandaag de dag eenvoudig via internetbankieren ook hun hypotheek in kunnen zien en eventueel een wijziging digitaal kunnen doorgeven. Zo stond ook de nieuwe functionaliteit voor Rentemiddeling op de projectenkalender voor 2016. Rentemiddeling biedt klanten de mogelijkheid om na te gaan of zij op dit moment al kunnen profiteren van de lage rentestand ondanks een lopende vaste renteperiode. Nadat het onderwerp Rentemiddeling een hot item bleek in het consumentenprogramma TROS RADAR en Michiel Meijer van ABN AMRO Bank in dit programma toezeggingen deed omtrent de introductie in 2016, werd een versnelling in de planning en aanpak noodzakelijk.

IT maakt je als organisatie in korte tijd wendbaarder

In de duo presentatie legden Kitty en Igor uit hoe ABN AMRO samen met TJIP in zeer korte tijd een complex product wisten te digitaliseren op een manier, dat vrijwel iedere klant er eenvoudig en intuïtief mee kon werken. Daarbij kregen de aanwezigen inzage in de aanpak, uitdagingen en succesfactoren. Termen als ‘agile’, ‘prototyping’ en ‘digital first’ passeerden de revue, waarbij de belangrijkste succesfactor misschien wel de intensieve samenwerking was tussen de teams van ABN AMRO en TJIP, op vaste dagen op locatie bij ABN AMRO of bij TJIP.

Igor Gavic van TJIP: “Met deze best-practice hebben we laten zien dat IT een enabler kan zijn om snel en wendbaar te reageren op marktomstandigheden. Soms wordt IT gezien als de vertragende factor, maar het tegenovergestelde is waar. Door een goede samenwerking tussen business en IT blijkt IT je als organisatie juist wendbaarder te maken.”

Kitty de Heiden van ABN AMRO: “Dankzij de digitale aanpak waren we in staat om in korte tijd zeer grote volumes te verwerken en onze klanten waardeerden de rentemiddelings-functionaliteit in online bankieren met maar liefst een 8,3!” 

Sfeerimpressie van de IIR Nederland:
Rentemiddeling door ABN AMRO Bank:


 

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief