<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">
Blog David (2)-1

Consument en adviseur met rekenkracht van TJIP Smart Platform zeker van meest optimale hypotheek

14 maart 2022
Maarten de Jonge
Case

Delft, 15 maart 2022 – TJIP brengt op regelmatige basis nieuwe modules voor TJIP Smart Platform uit. De nieuwste aanwinst is de module Optimale Hypotheek die sneller, nauwkeuriger en transparanter inzicht geeft in de hypotheek die het best past bij de situatie en de wensen van de klant. De module rekent geautomatiseerd alle mogelijke hypotheekvormen, rentevaste perioden en risicoklassen van een of meerdere aanbieders door, waardoor direct inzicht ontstaat in meerdere hypotheekoplossingen. De adviseur kan daarmee met meer zekerheid het beste advies aan de klant geven.

In de huidige tijd, waarin de huizenprijzen nog steeds explosief stijgen, moeten consumenten hun financiële ruimte optimaal zien te benutten én een bewuste keuze maken voor de hypotheek die op lange termijn het beste past. Daarbij zijn resultaten op basis van feiten noodzakelijk, en resultaten op basis van aannames ongewenst. Dat is nu mogelijk met de module Optimale Hypotheek van TJIP Smart Platform; die niet alleen de maximale hypotheek, maar ook de leningsamenstelling en de benodigde eigen middelen bij alle mogelijke hypotheekopties berekent en inzichtelijk maakt.

Doorrekening alle rentebladen
Dankzij automatische doorrekening van alle mogelijke hypotheekvarianten en rentebladen worden alle mogelijke hypotheken overzichtelijk gepresenteerd zodat uit een veelheid aan mogelijkheden de best passende oplossing voor de consument kan worden gekozen. Er wordt gerekend met realistische rentes van de geldverstrekker waarbij alle rentes per renteblad in één opdracht volledig worden doorgerekend. Igor Gavic: CEO van TJIP: “Wanneer alle geldverstrekkers zich hebben aangesloten, zou de tool in staat zijn voor ieder geval de best passende hypotheek op de Nederlandse markt te berekenen.”

Verfijningen en sortering, al naar gelang de opdracht van de consument, zijn door de adviseur eenvoudig in te stellen door aan de knoppen van de tool te draaien. Ook wanneer sprake is van verplichte vervroegde aflossingen binnen een hypotheek biedt deze tool uitkomst, waarbij de adviseur altijd het overzicht krijgt van alle mogelijkheden.

Oude en nieuwe situatie
Gavic schetst de oude situatie: “Het was voorheen alleen mogelijk om tot één resultaat per berekening te komen. Als dan gekeken moest worden naar een andere rentevaste periode of andere risicoklasse, of als er sprake was van een andere complicatie, dan moest de adviseur opnieuw een berekening maken. Dat was erg inefficiënt, tijdrovend en bovendien niet erg transparant richting de klant.”

Met deze nieuwe module van TJIP krijgt de adviseur of acceptant nu in één keer alle mogelijke uitkomsten, tot zijn beschikking. Hierop kan een adviseur sneller en doeltreffender het beste advies geven aan zijn klant. Dit is een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie, effectiviteit en nauwkeurigheid. Menselijke fouten behoren tot het verleden en er wordt tijd bespaard omdat de adviseur tijdens het adviesgesprek aan de knoppen kan draaien. Ook kan dit in sommige gevallen tot een hogere maximale hypotheek leiden.

Over TJIP
‘The Platform Engineers’ van het Delftse technologiebedrijf TJIP vinden dat iedereen in staat moet zijn om zelf zijn toekomst vorm te geven. In een onoverzichtelijke wereld geeft TJIP mensen grip op financiële keuzes.

Het TJIP Smart Platform bevat modules op basis waarvan financieel dienstverleners hun customer journeys kunnen inrichten. De standaardoplossingen zijn snel en efficiënt te implementeren dankzij de platformstructuur, ze zijn aanpasbaar op ieders gewenste klantbediening en klantbeleving. De kosten blijven beheersbaar omdat de oplossingen de bestaande systemen heel gericht versterken. In Delft werken meer dan honderd gedreven professionals aan mission critical platforms bij onder andere ABN AMRO, Achmea, AIG, Rabobank en a.s.r.

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende demo.

Optimale Hypotheek

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief