<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">

Front-end development bij 'The Platform Engineer'

15 mei 2019
Hesly Bentvelsen
Case

In deze episode van ‘werken bij’ maken we kennis met Glenn Dutrieux, Front-end Developer bij Newest Industry. Dochterbedrijf Newest Industry maakte een jaar geleden kennis met de geboren en getogen Bergenaar als Front-end developer. Inmiddels heeft hij al zo’n vijf jaar ervaring met zijn vak.

Dagelijkse werkzaamheden

Glenn is verantwoordelijk voor de Front-end van Jumba.nl, het online woonplatform waar alle informatie over koopwoningen, buurten, woningwaardes én onafhankelijk advies op één plek te vinden is. Hij houdt zich niet alleen bezig met alle technische aspecten, maar ook met vraagstukken op het gebied van usability (gebruiksvriendelijkheid) en toegankelijkheid. Hij zorgt hiermee in feite voor de verbinding tussen het design en de programmatuur die nodig is om het te laten functioneren.

Web Components

Naast bovengenoemde werkzaamheden is Glenn momenteel bezig om Jumba.nl volledig om te bouwen in Web Components. Web Components zijn sets die het mogelijk maken om herbruikbare widgets of componenten te creëren in HTML pagina’s en webapplicaties. Eén van de kernfunctionaliteiten van Web Components is de mogelijkheid om Custom Elements te creëren.

Met de introductie van Web Components denkt hij Jumba.nl naar een hoger niveau te kunnen brengen. “We kunnen straks makkelijker ons werk verrichten als het gaat om aanpassingen aan de website. We hoeven dan alleen nog maar een component te wijzingen, en deze wijziging wordt vervolgens overal op de website doorgevoerd.”

En verder

Naast zijn werkzaamheden voor Jumba.nl wordt Glenn regelmatig betrokken bij klantprojecten. Hij werkte al mee aan de voorkant van de Overwaarde Hypotheek van ABN AMRO. Een product wat door de klant met veel genoegen in ontvangst werd genomen. Binnenkort start hij aan zijn tweede project voor ABN Amro.

De toekomst

Over 5 jaar ziet Glenn zichzelf als een persoon die de organisatie goed heeft leren kennen, vaardigheden heeft ontwikkeld en doorgegroeid is tot een senior of coördinerende rol op het gebied van frontend development. Door up-to-date te blijven met hedendaagse technieken loopt Glenn voorop in zijn werk. Zolang Glenn zijn werk leuk vind, bereikt hij zijn doelstellingen!

 

Bekijk onze actuele vacatures

 

Over Newest Industry

Digital Agency Newest Industry gaat verder waar andere digital agencies stoppen. Newest Industry levert de beste online klantreizen. Altijd. Dit doet het bedrijf door het leveren van innovatieve digitale concepten. Deze innovaties, waarbij het mes aan markt en consumenten kant snijdt, zijn geoptimaliseerd voor customer engagement en retention, zoals Jumba.nl en Digido.nl. Dankzij de combinatie van waardevolle datasets en analyses, interactiemogelijkheden en conversiegerichte UX is Jumba het modernste woonplatform van Nederland. Digido is een veilige financiële ‘Mijn’-omgeving met dashboard. Voor meer informatie zie www.newestindustry.nl.


Over
TJIP

‘The Platform Engineer’ van het Delftse technologiebedrijf TJIP bouwen en ondersteunen digitale platforms samen met de businesspartners van het bedrijf. De platforms helpen om kennis, mensen en techniek te verbinden en organisaties efficiënter en transparanter te laten functioneren. TJIP heeft als missie met branche-brede business platforms de bedrijfskritische processen van onder meer financiële instellingen op eenvoudige wijze beschikbaar te maken voor adviseurs en consumenten. In Delft werken meer dan honderd gedreven professionals aan mission critical platforms bij onder andere ABN AMRO, Achmea, BlackRock, Eurocross en HSK én aan platforms in eigen beheer. 

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief