<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">

Insurtech: vriend of vijand?

13 april 2021
Hesly Bentvelsen
Case

Door de inzet van nieuwe technologieën en nieuwe databronnen verandert het landschap in de verzekeringssector snel. Die innovaties zijn onmisbaar voor verzekeraars om hun aanbod te verbeteren, processen te optimaliseren en kosten te verlagen. Maar daar wringt hem nou net de schoen.

De gevestigde partijen zijn hier allemaal op zich wel heel erg druk mee bezig, maar de echte klantgerichte innovatie blijft nog uit. Op hun beurt staan de zogenaamde insurtechs, de opkomende nieuwe spelers, te trappelen om stukjes (of stukken!) van de markt over te nemen.

Disruptief

Op 11 maart maakte de Digital Insurance Agenda (DIA) hun top-100 met insurtechs bekend. Er staan maar liefst tien partijen met Nederlandse roots in deze lijst. Als je alleen al naar deze tien bedrijven kijkt, dan snap je dat deze insurtechs in iedere vezel van de verzekeringsmarkt kruipen. Dat gaat van het aanbieden van nieuwe geneeskundige analyse-technologieën tot het geautomatiseerd inschatten van fraude-risico’s en het leveren van technologie om klanten via co-browsing en video-chat te ondersteunen. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden. Insurtechs woelen dus het traditionele verzekeringslandschap om en leveren nieuwe, innovatieve en vooral digitale oplossingen die de beleving van de klant grondig verbeteren en die de manier waarop verzekeringen worden aangeboden fundamenteel veranderen. En en passant ook nog eens kosten besparen.

Bekijk onze verzekeren oplossingen

Consumenten willen zekerheid

Betekent dit dan het einde van die traditionele verzekeraars? Integendeel. Onderzoeken tonen keer op keer aan dat consumenten als het erop aankomt meer vertrouwen in de traditionele verzekeringspartijen hebben dan in startups die zichzelf nog niet bewezen hebben! En daar ligt dus precies de kans voor die traditionele partijen. Zij hebben de vertrouwde merken, een loyaal klantenbestand, ijzersterke organisaties en een enorme hoeveelheid reeds vergaarde data. Daarnaast hebben ze de financiële middelen om nieuwe markten te betreden en nieuwe producten en diensten te lanceren. De insurtechs zijn met hun vlijmscherpe focus, uitstekende technische capaciteiten en flexibiliteit perfect geschikt om te innoveren en verandering te stimuleren.

Insurtech is je vriend

Een combinatie van de traditionele sterke punten van gevestigde verzekeraars en de nieuwe vaardigheden van insurtechs is dus de beste optie voor de toekomst. TJIP is als geen ander in staat om deze combinatie te maken. Doordat we de markt als geheel overzien, en kennis hebben van alle aspecten, kunnen wij bepalen welke nieuwe technologieën het meest kansrijk zijn en op welke plek en hoe die het beste kunnen worden ingezet. Insurtech is dus je vriend, niet je vijand. Traditionele verzekeraars profiteren zo van een portfolio van superieure oplossingen, terwijl insurtechs de mogelijkheid krijgen om snel op te schalen en de waarde van hun aanbod te bewijzen.

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief

Onze smart journeys


Het kiezen, afsluiten en aanpassen van financiële producten kan behoorlijk complex zijn. Met die complexiteit gaat TJIP de strijd aan. We creëren smart journeys voor onze dienstverleners die slim gebruik maken van data & expertise zodat gebruikers overzicht & inzicht krijgen en met vertrouwen de juiste keuzes kunnen maken.

Slimmer
Financieel plannen

Help je klanten om hun toekomstige doelen te bereiken.

Slimmer
Wonen

Stel de persoonlijk situatie en woonwensen van de klant centraal.

Slimmer
Verzekeren

Wees daar waar je klanten zijn. Eenvoudig met lage kosten nieuwe producten naar de markt brengen. 

TJIP Smart Solutions

Smart journeys op maat laten maken? Wij hebben ruime ervaring voor dienstverleners die op cruciale momenten in de klantreis het verschil moeten maken voor hun klanten.