<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">

Van jaarlijks klantcontact naar doorlopende proactieve heroriëntatie

09 juni 2021
Rogier Tolboom
Case

We weten het inmiddels allemaal wel: als je online iets koopt of zelfs maar bekijkt dan krijg je meteen allerlei adviezen over wat er nog meer interessant voor je zou kunnen zijn. En als je dan je emailadres achter laat, zul je tot in lengte der dagen op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen rond het product of dienst (en aanpalende producten en diensten) waar je interesse in hebt getoond.

Boek met je kinderen een reis of vakantiebungalow en je zult op maat gemaakte aanbiedingen ontvangen voor de eerstvolgende schoolvakantie, rekening houdend met de regio waarin je woont en de veranderende leeftijd van je kinderen. En grote supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo slaan je dagelijks om de oren met persoonlijke aanbiedingen, om van online grootgrutters zoals Bol.com nog maar te zwijgen. Sowieso krijg je een op maat gemaakte verjaardag felicitatie met… een aanbieding. Soms zijn de aanbiedingen zo op maat, dat je er bijna bang van wordt. In de financiële wereld is het vaak nog anders geregeld. Hier liggen kansen. TJIP biedt oplossing met het TJIP Smart Platform.

Inzichten

Na het afsluiten van een financieel product zoals bijvoorbeeld een verzekering blijft het vaak angstvallig stil. Eén keer per jaar ontvangt de klant een waarde-overzicht of een nieuwe polis met zo nodig gewijzigde voorwaarden. En de vraag om even de bij de aanbieder bekende gegevens te controleren en aan te passen. En dat is het dan wel. Hier liggen dus ongelofelijk grote kansen, zowel voor de aanbieder als voor de klant. Want als die aanbieder goed in kaart heeft hoe die klant ervoor staat, wat zijn of haar wensen en verwachtingen zijn, welke risico’s daarbij spelen en welke producten of productaanpassingen daarop kunnen inspelen, dan kan er een veel beter en persoonlijker aanbod voor de klant worden samengesteld. Want het is belangrijk om consumenten zelfverzekerd te maken over hun financiële situatie, nu en in de toekomst.

Proactief

Aan dat actieve klantbeheer kleeft een belangrijke randvoorwaarde. Namelijk consumenten continu en proactief inzicht kunnen geven op welke wijze hun huidige financiële situatie nog past bij de gewenste toekomstige situatie en de invloed daarop van mogelijke toekomstige gebeurtenissen. En dat is precies waar we ons bij TJIP op richten. Met het TJIP Smart Platform leveren wij de modules die dit mogelijk maken. Wij creëren klantreizen die slim gebruik maken van al die data en die zowel de aanbieders als de intermediairs in staat stellen om efficiënt en wendbaar te ondernemen. En tegelijkertijd veel actueler en proactiever te zijn voor de klant.

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief