<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">
Wonen - Tiny House v2

Bedien klanten slimmer voor betere en bredere financiële keuzes

13 mei 2022
Maarten de Jonge
Case
Hoe ziet de maatschappij van morgen eruit? Het zou ons leven een stuk makkelijker maken als we dat zouden weten. Even die glazen bol oppoetsen en klaar. Maar we weten het niet. We staan ook niet dagelijks stil bij de toekomst. Niet bij de nabije toekomst, laat staan bij de verre toekomst. Maar als we dit aan consumenten vragen en ze er even over mogen nadenken dan zeggen ze: "later willen we leven zoals we dat willen’.

Dat klinkt makkelijker dan gezegd dan gedaan. Want hoe zorg je er als financieel dienstverlener voor dat consumenten wijs worden uit deze voor hen complexe materie? Consumenten die op het vlak van dienstverlening ook nog eens steeds veeleisender worden. Bij financiële zaken ontvangen consumenten het liefst een zo persoonlijk mogelijke dienstverlening, zo blijkt uit recent onderzoek. Persoonlijk, proactief én op maat gesneden.  Want ze weten misschien wel hoe ze later willen leven, maar het blijft een mysterie hoe ze dat kunnen realiseren. Dat kan alleen door ze op een slimme en efficiënte manier bij te staan.

Hypotheekrente en inflatie schieten omhoog
En dat de toekomst ongewis is, blijkt bijvoorbeeld uit de hypotheekrente en inflatie. Op het moment van schrijven schiet de inflatie ‘als een raket’ omhoog en ook de rente blijft stijgen. Terwijl een jaar geleden de hypotheekrente nog op de laagste stand ooit in de geschiedenis stond. Konden we vorig jaar weten dat de rente omhoog zou gaan? Nou ja, met zo’n lage stand is de enige optie eigenlijk dat hij omhooggaat. Toch koos een aanzienlijk deel van de huizenbezitters ervoor om hun hypotheekcontract nog niet over te sluiten open te breken. De rentestand kon immers misschien nog wel verder omlaag. Nu de rente snel stijgt willen mensen toch massaal hun contract openbreken en de rente vastzetten voor een langere periode.

Smart Journeys als nieuwe standaard 
Iedereen die in de financiële dienstverlening zit, zowel aanbieders als adviseurs, wil graag goede begeleiding bieden. Maar dat valt niet mee in een wereld waarin alles continu verandert: de markt, de regelgeving, maar ook wat mensen belangrijk vinden. Bovendien kan iets voor de ene persoon belangrijk zijn, maar voor de ander niet. En toch moeten belangrijke financiële keuzes met vertrouwen genomen kunnen worden. TJIP gelooft dat dit veel beter kan. Dit is nou precies wat TJIP samenbrengt binnen haar Smart Journeys.

Onder een Smart Journey verstaat TJIP een customer journey waarbij aan financieel dienstverleners en hun klanten de allerbeste ondersteuning wordt geleverd bij het kiezen, afsluiten en aanpassen van financiële producten. Door die stappen slimmer te maken, en daarmee de hele customer journey slimmer te maken, krijg je een smart journey. Waarbij rekening wordt gehouden met life events, persoonlijke wensen, marktontwikkelingen, wijzigingen in wet- en regelgeving en koppeling met het aanbod van financieel dienstverleners. En waarbij ook de invloed die de verschillende fasen van het proces op elkaar uitoefenen wordt meegenomen. Naadloze en efficiëntie integratie is dus ook essentieel.” 

"Hiermee kunnen financieel dienstverleners hun klanten perfect begeleiden bij de maken van de juiste keuze.""

Bij alle stappen wordt slim gebruik gemaakt van zowel data als persoonlijke expertise. Daarmee kunnen financieel dienstverleners hun klanten perfect begeleiden bij de maken van de juiste keuze nu, met daardoor het gewenste optimale resultaat in de toekomst. Het gebruik van data geeft een scherpere blik, helpt met overzicht bieden in een onoverzichtelijk landschap en zorgt voor een prettiger en eenvoudiger proces. Alles bij elkaar leidt dat tot meer efficiëntie en grotere effectiviteit voor financieel dienstverleners.”

Gerichte versterking van bestaande processen en systemen
De Smart Journeys worden mogelijk gemaakt door TJIP Smart Platform. Een uniek modulair platform. Elke module wordt continu doorontwikkeld om aan te sluiten bij ontwikkelingen in de markt en bij wet- en regelgeving. De modules zijn bovendien zo ontworpen dat ze perfect aansluiten op bestaande processen en systemen en ze zijn dus eenvoudig inpasbaar.

Wil je meer informatie over de Smart Journeys? Klik dan op onderstaande button.

 

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief