<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">
Software Engineer bij  ́The Platform Engineer ́

Software Engineer bij ´The Platform Engineer´

09 december 2022
David Spelier
Case

In deze editie van onze ‘Werken bij’ serie maken we kennis met Mitchell Smit, Software Engineer bij TJIP. Mitchell is sinds 2018 werkzaam bij The Platform Engineer uit Delft. Lees hieronder zijn verhaal. Wil je graag met Mitchell samenwerken? Dat kan! We zijn op zoek naar meerdere Software Engineers. Klik onderaan de pagina op de vacature en solliciteer direct!


Kan je iets over jezelf vertellen?

‘Ik ben Mitchell Smit, ik ben 23 jaar en ik woon binnenkort met mijn vriendin samen in het pittoreske Edam. Daarnaast ben ik ondertussen al vier en een half jaar werkzaam bij TJIP. In mijn vrije tijd programmeer ik eigen, kleine projecten en soms speel ik ook een game op de Playstation 5 of op mijn Nintendo Switch. Ook speel ik al 15 jaar gitaar.


Wanneer ben je begonnen bij TJIP?

‘Toen ik net 19 was, ondertussen al vierenhalf jaar geleden, ben ik begonnen bij TJIP. Ik was destijds al een jaar bezig met mijn studie Computer Science & Engineering aan de TU Delft en wilde graag een baan die bij mijn studie paste. Initieel werkte ik dus bij TJIP als werkstudent, waar ik op basis van de hoeveelheid tijd die ik overhield naast mijn studie, flexibel tussen de 8 en 32 uur per week werkte. Een jaar geleden heb ik na het afronden van mijn studie besloten om fulltime bij TJIP aan de slag te gaan! Ik ben ondertussen doorgegroeid naar Software Engineer.’

 

Wat was de reden dat je voor TJIP hebt gekozen?

‘Wat meteen opviel is het ‘dorpelijke’ gevoel dat TJIP geeft. Iedereen kent iedereen en collega’s helpen elkaar en zijn heel amicaal. Dat voelde voor mij wel heel erg als een warm bad, ook vanwege mijn Volendamse achtergrond.

Ook de uitdaging en ruimte die TJIP biedt op het gebied van innovatie is zeer gaaf. Mocht je een goed idee hebben en de juiste mensen achter je krijgen dan kun je budget krijgen. Dat is natuurlijk super vet. De tools die TJIP maakt worden vaak door grote klanten met aansprekende namen afgenomen en dus door veel mensen gebruikt en dat geeft een extra kick bij het maken van applicaties.’

Wat doe je voor TJIP?

‘Ik ben Software Engineer. Dat betekent dat ik mee mag denken en ook veel programmeer bij het opzetten van applicaties voor TJIP Solutions en TJIP Platforms. Daarbij ben ik verantwoordelijk om de applicaties in een zo goed mogelijke staat te houden, sturing te geven aan Junior Software Engineers en vooruit te kijken in de tijd om ervoor te zorgen dat we de kwaliteit van onze producten zo hoog mogelijk houden.

Daarnaast ben ik vanuit het talentenprogramma van TJIP met een aantal collega’s een ontwikkeltraject begonnen binnen TJIP, genaamd TJIP Pulse. Met Pulse willen we het nog makkelijker maken om als collega in contact te komen met collega’s die je normaliter misschien minder spreekt en om samen goede ideeën te  delen, en ook uit te voeren. Dit doen we onder andere door Kennissessies binnen onze eigen TJIP University te organiseren. 

Meer over TJIP Pulse is te bekijken op onze site: pulse.tjip.com.’

Kun je een volledige werkdag bij TJIP beschrijven?

‘’s Morgens start ik met enkele calls om te bespreken hoe de dag er uit gaat zien en help ik collega’s om onderweg te komen. Daarna is het tijd om te programmeren! De teams waar ik in zit bij TJIP gebruiken veelal een stack van .NET, Vue, TypeScipt, Docker, Kubernetes, Ingress, enzovoorts. Hierbij werken we in teams in SCRUM-verband. Vaak samen met de klant.

Na de lunch ga ik maar al te graag met een groep collega’s naar de Game Room, waar we tafeltennissen, darten of ontspanning vinden bij onze flipperkast. Soms staan er wel meer dan 15 mensen rondom de tafeltennistafel!

Ik ben zowel werkzaam voor TJIP Solutions als voor TJIP Platforms, wat betekent dat ik een gedeelte van mijn tijd een directe oplossing voor een klant maak en dat ik de rest van mijn tijd besteed aan TJIP Smart Platform, die klanten van TJIP kunnen afnemen. Dat maakt dat het eigenlijk nooit saai is tijdens een gemiddelde dag.’

Wat wil je bij TJIP bereiken?

‘De werelden waarin TJIP zich bevindt zijn voor iemand die er net in komt rollen echt enorm. Als je wilt weten wat een grote beslissing, als het afnemen van een hypotheek, een verzekering of een verbouwing, betekent voor je financiële situatie, dan is het naar mijn mening heel lastig om het overzicht te houden. Mijn uiteindelijke doel bij TJIP is om mensen te helpen bij die beslissingen door inzichtelijk te maken wat hun beslissingen betekenen voor hun huidige situatie.’


Wat zijn je plannen voor de lange termijn?

‘Mijn plannen voor de lange termijn… Zo, ik ben net 23, dat is wel een flinke vraag! Ik wil uiteindelijk graag samen met het TJIP-team en voor het TJIP-team ervoor zorgen dat TJIP breed marktleider wordt wat betreft SaaS-oplossingen op het gebied van financiële dienstverlening.

Ondernemerschap heeft altijd vanuit verschillende kanten van mijn familie bij mij in het bloed gezeten en ik wil die kennis graag combineren met de kennis die ik ondertussen heb verworven binnen het bedrijf om een stap extra te doen voor de klant.’

 

Kun je TJIP beschrijven voor mensen die nog nooit van TJIP hebben gehoord?

‘TJIP is een superleuk bedrijf met zo’n 100 collega’s die elkaar heel goed kennen. Er is veel kennis en je bouwt buiten de goede band met je collega’s ook mee aan de goede banden van TJIP met haar klanten. Hier dienen wij als een soort ‘radar’ voor de klant. We zien waar klanten kunnen verbeteren of vernieuwen en helpen ze daarbij met onze expertise. Hierdoor is TJIP vaak echt in de lead bij de veranderingen en mag je als collega veel innoveren, maar wordt het ook echt met kwaliteit voor een groot publiek opgezet. 

 

Solliciteer nu!

Ben je na het lezen van dit interview geïnteresseerd in deze functie. Dan heb je geluk. We zijn namelijk op zoek naar meerdere Software Engineers. Klik op onderstaande vacature en solliciteer!

Bekijk onze actuele vacatures

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief

Onze smart journeys


Het kiezen, afsluiten en aanpassen van financiële producten kan behoorlijk complex zijn. Met die complexiteit gaat TJIP de strijd aan. We creëren smart journeys voor onze dienstverleners die slim gebruik maken van data & expertise zodat gebruikers overzicht & inzicht krijgen en met vertrouwen de juiste keuzes kunnen maken.

Slimmer
Wonen & Lenen

Stel de persoonlijke situatie en woonwensen van de klant centraal.

Slimmer
Verzekeren

Zorg voor vertrouwen, flexibiliteit en inzicht in elke verzekeringsreis.

Slimmer
Pensioen

Geef klanten duidelijkheid en regie in pensioenkeuzes.

TJIP Smart Solutions

Smart journeys op maat laten maken? Wij hebben ruime ervaring voor dienstverleners die op cruciale momenten in de klantreis het verschil moeten maken voor hun klanten.