<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">

Persbericht: TJIP neemt meerderheidsbelang innovatie- en conceptspecialist Newest Industry

02 maart 2018
Christian van Kooten
Case

PERSBERICHT

TJIP neemt meerderheidsbelang innovatie- en conceptspecialist Newest Industry

The Platform Engineers bouwen aan koppositie in de PropTech-markt

Delft, 2 maart 2018 

TJIP, The Platform Engineers, kondigt aan dat het een meerderheidsbelang in de aandelen van Newest Industry heeft verworven. Newest Industry exploiteert onder andere woonplatform Jumba.nl en de financiële 'Mijn'-omgeving DIGIDO.nl. Het bedrijf gaat door als dochteronderneming van TJIP.

(voor, van links naar rechts: Kees Haverkamp, Dingeman Leijdens, achter, van links naar rechts: Martijn van Maasakkers, Perry Gruber)

Newest Industry ontwerpt en ontwikkelt customer engagement platforms voor financieel dienstverleners (FinTech) en de vastgoedmarkt (PropTech). Met state of the art technologie, ondergebracht in development suite NICCI, bouwt Newest Industry vooral data- en profiel-gedreven concepten. Het huzarenstukje van Newest Industry is Jumba.nl, een woonplatform dat woningzoekenden een totaaloverzicht geeft van het woningaanbod van diverse huizenbemiddelingssites. Dit platform geeft bovendien extra relevante informatie uit externe informatiebronnen, zoals hypotheekinformatie en beschrijvingen van de omgeving. Hiermee is Newest Industry de leidende digital agency in de FinTech- en PropTech-markt, die in de lift zit nu de bouw weer aantrekt en de vraag naar vastgoed niet is te stoppen.

Synergie

De dienstverlening van Newest Industry sluit goed aan op die van TJIP. TJIP ontwikkelt platforms die een brug slaan tussen mensen en techniek. Zoals MeetingpointAdvies, een vergelijkingssite voor financieel adviseurs. En het TJIP Mortgage Platform, een platform dat fungeert als intermediair tussen hypotheekverstrekkers en de markt. Voor TJIP liggen er kruisbestuivingsmogelijkheden in het combineren van de functionaliteit van diverse platforms. Bovendien vullen de expertises van beide bedrijven elkaar goed aan. Waar TJIP zich vooral richt op techniek en het ontwikkelen van platforms, is Newest Industry vooral een bedrijf dat zich richt op het realiseren van engagement en retentie voor klanten.

Dingeman Leijdens, CEO van TJIP: "Met de overname van Newest Industry zet TJIP een belangrijke stap in zijn ambitie een toonaangevende speler te worden in PropTech-markt in Nederland. Niet alleen is Newest Industry een prachtig bedrijf met veel potentie, maar het zal ook de positie van onze FinTech-platforms versterken."

Kees Haverkamp, Founder van Newest Industry: "Wij zijn blij met deze overname, omdat we ieder onze eigen kwaliteiten hebben en elkaar direct gaan versterken. Wij versnellen onze professionalisering gigantisch, zonder in te hoeven boeten aan onze innovatieve kracht. Samen kunnen we de markt beter bedienen en samen met onze klanten echt de stap maken naar de realisatie van vernieuwende digitale concepten."

Het merk 'Newest Industry' en de organisatie ervan blijven behouden. Door deze samenwerking wordt de focus binnen Newest Industry teruggebracht naar de ontwikkeling van nieuwe innovatieve digitale concepten en het nog beter bedienen van bestaande klanten. Het gaat daarbij om gebruikersgerichte concepten, waarbij de beleving van de gebruiker centraal staat. Bij die ontwikkeling wordt sterk geleund op de kennis en ervaring van platform- en FinTech-specialist TJIP.

##

Over Newest Industry

Digital Agency Newest Industry gaat verder waar andere digital agencies stoppen. Newest Industry levert de beste online klantreizen. Altijd. Dit doet het bedrijf door het leveren van innovatieve digitale concepten. Deze innovaties, waarbij het mes aan markt en consumenten kant snijdt, zijn geoptimaliseerd voor customer engagement en retention, zoals Jumba.nl en Digido.nl. Dankzij de combinatie van waardevolle datasets en analyses, interactiemogelijkheden en conversiegerichte UX is Jumba het modernste woonplatform van Nederland. Digido is een veilige financiële 'Mijn'-omgeving met dashboard. Voor meer informatie zie www.newestindustry.nl

Over TJIP

'The Platform Engineers' van het Delftse technologiebedrijf TJIP bouwen en ondersteunen digitale platforms samen met de businesspartners van het bedrijf. Het betreft onder meer platforms voor banken en verzekeraars in Nederland. De platforms helpen om kennis, mensen en techniek te verbinden en organisaties efficiënter en transparanter te laten functioneren. TJIP heeft als missie met branche-brede software platforms de bedrijfskritische processen van onder meer financiële instellingen op eenvoudige wijze beschikbaar te maken voor adviseurs en consumenten. In Delft werken meer dan honderd gedreven professionals aan mission critical platforms bij onder andere ABN AMRO, Achmea, BlackRock, Eurocross en HSK. Meer informatie over TJIP is te vinden op www.tjip.com.

 

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief