<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">
D Verzekeren Brainstorm v1

TJIP Zomerserie: Betere dienstverlening met PSD2-data

22 augustus 2022
Maarten de Jonge
Case

Voorafgaand aan de zomerperiode heeft TJIP een aantal nieuwe modules voor TJIP Smart Platform uitgebracht. Eén daarvan is een module waarmee financieel dienstverleners PSD2-data kunnen gebruiken binnen hun processen. De module zorgt voor naadloze integratie van de data binnen bestaande oriëntatie, advies, acceptatie en beheerprocessen. Daarmee kun je betere en persoonlijkere analyses van de financiële situatie van de klant maken en een beter advies geven.

De module werkt snel en eenvoudig. Je nodigt een klant uit voor een check. Die ontvangt een beveiligde link en krijgt een bevestigingscode op zijn telefoon om mee te doen. Daarna koppelt de klant zijn bankrekening aan de applicatie en geeft toestemming om zijn banktransacties op te halen en te analyseren. In een paar seconden wordt een complete berekening van zijn inkomsten en uitgaven gemaakt en ziet de klant in een rapport wat zijn maandelijkse bestedingsruimte is. Hij kan er vervolgens zelf voor kiezen om het overzicht wel of niet te delen.

Voorbeelden van toepassing
Integratie van PSD2-data is bijvoorbeeld interessant voor consumptief kredietverstrekkers en hypotheekverstrekkers. Voor hen is het noodzakelijk om eenvoudig het netto besteedbaar inkomen van klanten te kunnen berekenen. En ook om inzicht te hebben (en te verschaffen) in de financiële gewoontes van die klanten om zo nog beter maatwerk te kunnen leveren.

Een ander voorbeeld is de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Door actuele inkomsten en uitgaven te integreren in het inventarisatieformulier wat door klant en adviseur ingevuld wordt om te checken of de voorzieningen voldoende zijn bij arbeidsongeschiktheid, ontstaat een veel accurater en realistischer beeld bij oriëntatie en beheer. En ook rond het pensioen geeft PSD2-data meer houvast. Door de komst van het nieuwe pensioenstelsel wordt persoonlijke communicatie vanuit uitvoerders naar deelnemers van nog groter belang. Een goed inzicht is bijvoorbeeld de integratie van actuele pensioenopbouw met de actuele inkomsten en uitgaven (via PSD2) en risicoscenario’s van bijvoorbeeld overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende demo.

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief