<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">
Untitled

Werken bij TJIP: Het verhaal van Marije Borst als Software Engineer

26 maart 2024
Ellis Slot
Case

In deze editie van onze ‘Werken bij’-serie maken we kennis met Marije Borst, Medior Software Engineer bij TJIP. Lees hieronder haar verhaal. Wil je graag met Marije samenwerken? Dat kan! We zijn op zoek naar collega Software Developers. Klik onderaan de pagina op de vacature en solliciteer direct!

 

Kun je ons vertellen over jouw rol binnen TJIP en wat jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn?  

Ik ben een medior software developer, wat betekent dat ik me vooral bezighoud met het schrijven van code, zowel voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit als voor het oplossen van bugs in applicaties. Het 'medior' aspect betreft vooral het nadenken over mogelijke toekomstige implicaties van de geschreven code en het meedenken met de klant is dit echt wat gewenst is of is er een betere oplossing mogelijk? 

 

Wat maakt TJIP voor jou een aantrekkelijke werkplek?  

“Ik vind het werk dat ik bij TJIP doe erg leuk; ik hou namelijk van puzzelen en slimme oplossingen bedenken. Maar ook de sfeer binnen TJIP maakt het een fijne werkplek. Collega’s staan altijd klaar om te helpen en je hoeft je nooit dom te voelen als je iets (nog) niet weet. In plaats daarvan word je gestimuleerd om door te leren en jezelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast is er veel aandacht voor individuele werknemers en wat zij nodig hebben om prettig te kunnen werken.” 

  

Kun je ons vertellen over een project waar je onlangs aan hebt gewerkt en hoe je hebt bijgedragen aan het succes ervan?  

We hebben onlangs voor een klant de front-end omgeschreven naar een nieuwe versie van het framework. Dat was een monsterklus en er moesten veel keuzes gemaakt worden die verregaande gevolgen kunnen hebben voor de toekomst. Maar het bood ook een kans om oude, inefficiënte of onduidelijke code op te schonen en met een schone lei te beginnen. Ik merkte dat ik, omdat ik al wat langer aan deze applicatie werk, beter kon inschatten of een bepaalde aanpak handig is of juist niet. Desondanks heb ik tijdens dit hele traject veel bijgeleerd, zowel code-technisch als organisatorisch.” 

 

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij TJIP omschrijven?   

“Heerlijk informeel. Je hoeft hier niet in een jasje-dasje op kantoor te verschijnen en je kunt altijd mensen benaderen, ongeacht hun functie. Tegelijkertijd geldt die relaxte houding niet als het over de kwaliteit van onze code gaat; als we iets doen , dan doen we het ook goed.” 

 

Wat zijn volgens jou de belangrijkste trends en ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en hoe bereidt TJIP zich daarop voor?  

“Je kunt natuurlijk niet over softwareontwikkelingen spreken zonder AI te noemen, maar er zijn ook veel ontwikkelingen op het gebied van robotisering en low-code/no-code toepassingen . Zo heb ik recentelijk deelgenomen aan een werkgroep die als taak had om de inzet van low-code/no-code oplossingen te onderzoeken. Het is goed om over deze dingen na te denken en je als organisatie er proactief op voor te bereiden.” 

 

Hoe ondersteunt TJIP jou in je professionele groei?  

“TJIP biedt mij een stimulerende omgeving om in te leren en mezelf te ontwikkelen. Als ik iets nodig heb kan ik dat altijd vragen en wordt er meegekeken hoe dat geboden kan worden. Ook de collega’s helpen me om een betere developer te worden, bijvoorbeeld door uitgebreid de tijd te nemen om dingen uit te leggen, feedback te geven op de code die ik geschreven heb, of door peer-programming sessions te organiseren.” 

 

Hoe helpt TJIP jou om een gezonde balans tussen werk en privé te vinden?  

“Persoonlijk waardeer ik het zeer dat TJIP remote werken hoog in het vaandel heeft staan. Ik vind het zelf prettig om twee dagen per week op kantoor te werken en de rest vanuit huis, terwijl sommige collega’s het liefst vijf dagen op kantoor zitten en daar wordt nooit een probleem van gemaakt. We hebben met ons team afgesproken om één dag per week met z’n allen op kantoor te zijn om elkaar face-to-face te kunnen zien. Zo kan ik een goede balans vinden tussen gezelligheid met collega’s, productiviteit en minimalisatie van stress.” 

 

Wat is jouw advies aan potentiële kandidaten die overwegen om bij TJIP te werken?  

“Kom gewoon een keer op de koffie! Dan kunnen we je van alles vertellen over wat TJIP doet en kun je meteen zelf de sfeer op ons kantoor ervaren.” 

 

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief