<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">
Untitled

Werken bij TJIP: Het verhaal van Mitchell Smit als Software Engineer & Techlead

07 februari 2024
Yen Kalfsvel
Case

In deze editie van onze ‘Werken bij’-serie maken we kennis met Mitchell Smit, Software Developer bij TJIP. Mitchell is sinds 2018 werkzaam bij TJIP - The Platform Engineer uit Delft. Lees hieronder zijn verhaal. Wil je graag met Mitchell samenwerken? Dat kan! We zijn op zoek naar collega Software Developers. Klik onderaan de pagina op de vacature en solliciteer direct!

 

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Mitchell Smit, 24 jaar, en ik woon sinds kort met mijn vriendin samen in het pittoreske Edam. Daarnaast ben ik ondertussen al vier en een half jaar werkzaam bij TJIP.

 

Wanneer ben je bij TJIP begonnen? 

Ik ben begonnen bij TJIP toen ik net 19 jaar was. Ik was destijds al een jaar bezig met mijn studie Computer Science & Engineering aan de TU Delft en wilde graag een baan die bij mijn studie paste. Initieel werkte ik bij TJIP als werkstudent, waarbij ik op basis van de tijd die ik naast mijn studie overhad, flexibel tussen de 8 en 32 uur per week werkte. Twee jaar geleden heb ik na het afronden van mijn studie besloten om fulltime bij TJIP aan de slag te gaan! Ik ben ondertussen doorgegroeid naar Medior Software Developer.

 

Wat was de reden dat je voor TJIP hebt gekozen?

Wat meteen opviel is het ‘dorpelijke’ gevoel dat TJIP geeft. Iedereen kent iedereen en collega’s helpen elkaar en zijn heel amicaal. Dat voelde voor mij als een warm bad, mede door mijn Volendamse achtergrond. Ook is de informele sfeer heel fijn.

 

Wat zijn jouw werkzaamheden bij TJIP?    

Ik ben Software Developer. Dat betekent dat ik mee mag denken en ook veel programmeer bij het opzetten van standaardoplossingen binnen onze TJIP Platforms. Daarnaast ben ik ook tech lead, een rol die ik door de doorgroeimogelijkheden bij TJIP mag bekleden. Als tech lead ben je naast je programmeertaken ook verantwoordelijk voor de technische staat van je product en hoe die tot stand komt. Zo krijg je toch een betere kijk in de spreekwoordelijke keuken bij TJIP en mag je meedenken over hoe we het bedrijf (nog) beter kunnen maken.

 

Kun je een werkdag bij TJIP beschrijven?  

`s Ochtends begin ik mijn dag door contact op te nemen met collega's over de voortgang van de producten die we maken. Vaak heb ik hierbij ook contact met klanten en komen we samen tot betere ideeën voor onze producten!

Het team waarin ik werk, maakt vooral producten waarvan TJIP zelf eigenaar is, en waarbij klanten een generieke oplossing afnemen die we samen hen verbeteren. Het is erg lonend werk om te zien dat verschillende grote bedrijven veel lol hebben aan de spullen die je maakt.

Door de dag ben ik naast het vooruitplannen van de werkzaamheden vooral ook bezig om lekker te programmeren. Het mooiste daaraan is dat je uiteindelijk vaak de werkelijkheid kunt modelleren, waardoor je mensen écht kunt helpen om beter inzicht te krijgen in hun financiële situatie!

 

Wat wil je bij TJIP bereiken?

De werelden waarin TJIP zich bevindt zijn voor iemand die er net in komt rollen echt enorm. Als je wilt weten wat een grote beslissing, als het afnemen van een hypotheek, een verzekering of een verbouwing, betekent voor je financiële situatie, dan is het naar mijn mening heel lastig om het overzicht te houden. Mijn uiteindelijke doel bij TJIP is om mensen te helpen bij die beslissingen door inzichtelijk te maken wat hun beslissingen betekenen voor hun huidige situatie.

 

Wat zijn je plannen voor de lange termijn?  

Mijn plannen voor de lange termijn… Zo, ik ben net 24, dat is wel een flinke vraag! Ik deel uiteindelijk vooral ook de visie van TJIP met het platform dat we bouwen om uiteindelijk met een doos generieke oplossingen en een hoop liefde zoveel mogelijk klanten en daarmee mensen te kunnen bedienen.

 

Kun je TJIP beschrijven voor mensen die nog nooit van TJIP hebben gehoord?

TJIP is een superleuk bedrijf met zo’n 100 collega’s die elkaar heel goed kennen. Er is veel kennis en je bouwt buiten de goede band met je collega’s ook mee aan de goede banden van TJIP met haar klanten. Hier dienen wij als een soort ‘radar’ voor de klant. We zien waar klanten kunnen verbeteren of vernieuwen en helpen ze daarbij met onze expertise. Hierdoor is TJIP vaak in de lead bij de veranderingen en mag je als collega veel innoveren, maar wordt het ook met kwaliteit voor een groot publiek opgezet.

 

Wil je TJIP en mij beter leren kennen? Kom dan langs aan de Informaticalaan 5 in Delft voor een kop koffie. Ik maak hier altijd tijd voor!

 

Bekijk onze actuele vacatures

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief