<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">
Untitled

Werken bij TJIP: Het verhaal van Wesley Baartman als Software Engineer

06 februari 2024
Yen Kalfsvel
Case

In deze editie van onze ‘Werken bij’-serie maken we kennis met Wesley Baartman, Software Engineer bij TJIP. Lees hieronder zijn verhaal. Wil je graag met Wesley samenwerken? Dat kan! We zijn op zoek naar collega Software Developers. Klik onderaan de pagina op de vacature en solliciteer direct!

 

Kun je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Wesley Baartman. Ik werk als software engineer bij TJIP. Al van kleins af aan ben ik bezig met programmeren. Dit begon met videogames vanaf mijn negende levensjaar. Vanaf mijn tiende levensjaar begon ik ook met het toevoegen van code. Uiteindelijk heb ik C# geleerd en ben ik als hobby projecten gaan bouwen. Ik heb zowel de bachelor- als de masteropleiding Informatica afgerond aan de TU Delft. Daar ben ik ook kortstondig als docent werkzaam geweest en ontdekte toen dat mijn voorkeur uitging naar zelf te programmeren. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te programmeren en te gamen.

Ik ben in maart 2023 gestart bij TJIP.

 

Wat zijn jouw werkzaamheden bij TJIP?  

Binnen TJIP ben ik vooral bezig met technische zaken en architectuur omtrent hypotheekadvies binnen de branche Wonen & Lenen.  Ik ben ook betrokken bij het uitdenken van beslissingen die relevant zijn voor de andere teams. Daarnaast programmeer ik in de backend. Het verschilt per week hoeveel tijd ik besteed aan het programmeren zelf.

 

Wat was de reden dat je voor TJIP hebt gekozen?

Ik vind software, en met name de techniek daarachter, heel interessant. Ik houd mij erg graag bezig met de technische kant en minder graag met de functionele kant. Ik vind het fijn dat ik binnen TJIP mijn tijd ook zo kan indelen.

 

Kun je een werkdag bij TJIP beschrijven?    

Ik begin mijn werkdag meestal vrij vroeg, zodat ik tijd heb om te programmeren. Vervolgens heb ik een aantal meetings. Elke dag heb ik een stand-up met de collega's uit mijn team. Tijdens zo’n dagelijkse stand-up bespreken we de dagelijkse werkzaamheden. Daarna ga ik verder met programmeren of met overleggen over verschillende technische zaken.

 

Wat maakt TJIP voor jou een aantrekkelijke werkplek?  

Ik vind het heel fijn dat mijn mening hier gewaardeerd wordt. Er wordt altijd naar mijn mening geluisterd. Daarnaast vind ik de manier van omgang heel prettig, ik kan altijd bij collega’s langslopen. Naast mijn collega’s staan mensen aan klantzijde ook altijd open om het gesprek aan te gaan en te sparren.

 

Kun je TJIP beschrijven voor mensen die nog nooit van TJIP hebben gehoord?

TJIP is een laagdrempelige organisatie, ondanks dat onze klanten voornamelijk grote organisaties zijn. De cultuur binnen TJIP is vriendelijk, open en transparant.

 

Zou je andere mensen aanbevelen om bij TJIP te komen werken?  

Ja, absoluut! Ondertussen heb ik al twee vrienden overgehaald om hier te komen werken. Ik vind de manier van solliciteren heel prettig. Het start heel ongedwongen met een koffie om elkaar op een laagdrempelige manier te leren kennen.

 

Wil je TJIP en mij beter leren kennen? Kom dan langs aan de Informaticalaan 5 in Delft voor een kop koffie. Ik maak hier altijd tijd voor!

 

Bekijk onze actuele vacatures

 

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief