<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=102950&amp;fmt=gif">
Untitled

UX&UI Designer bij ‘The Platform Engineer’

02 mei 2022
David Spelier
Case

In deze editie van onze ‘Werken bij’ serie maken we kennis met Min Chan, UX&UI Designer bij TJIP. Min is sinds januari 2022 werkzaam bij The Platform Engineer uit Delft, en druk bezig om Nederlands te leren. Lees hieronder haar verhaal. Wil je graag met Min samenwerken? Dat kan! We zijn op zoek naar een UX&UI Designer. Klik onderaan de pagina op de vacature en solliciteer direct! 


Kan je iets over jezelf vertellen?

Hallo, ik ben Min Chan. Ik ben 25 jaar en ik kom uit Taiwan. Ik ben afgestudeerd in Industrieel Ontwerp. Daarna ben ik naar Nederland gekomen om mijn masteropleiding te volgen. Ik heb mijn masteropleiding aan de Technische Universiteit Delft afgerond met een master in Industrieel Ontwerpen en heb me gespecialiseerd in ontwerpen voor interactie. Na mijn studie ben ik bij TJIP aan de slag gegaan als UX&UI designer.

Mijn hobby's zijn dansen, reizen en nieuwe dingen leren. Elke dinsdagavond ga ik naar de dansstudio om moderne dans te beoefenen. Ik zou niet zeggen dat ik gevorderd ben in moderne dans maar ik vind het erg leuk; ik hou van reizen omdat ik een persoon vol nieuwsgierigheid ben. Ik wil meer ontdekken en meer van deze wereld ervaren. En ik geniet vooral van de natuur tijdens het reizen; leren inspireert me altijd en ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Door bij TJIP te werken, leer ik bijna elke dag nieuwe dingen. Ik vind het leuk om Nederlands te leren en nieuwe kennis op te doen die met mijn werk te maken heeft.

Wat mijn collega's misschien niet van mij weten, is dat ik een dierenvriend ben. Ik had 4 honden in Taiwan. Op dit moment werk ik als vrijwilliger in een kleine dierentuin genaamd Dierenhof. We hebben geiten, schapen, kippen en konijnen.


Wanneer ben je bij TJIP begonnen?

Ik ben in januari 2022 begonnen bij TJIP.

 

Hoe ben je in contact gekomen met TJIP?

Nadat ik mijn masteropleiding had afgerond, was ik op zoek naar een baan als UX- of UI-designer. Ik vond de vacature van TJIP op Indeed. Ik solliciteerde en dezelfde dag nam Ellis contact met me op en plande het eerste gesprek met Jeff.

Wat was de reden dat je voor TJIP hebt gekozen?

Tijdens het sollicitatiegesprek voor deze functie had ik een goed gevoel over deze baan en de collega's die ik bij TJIP heb ontmoet. Ook sluit de functieomschrijving aan bij wat ik zoek en biedt het mij mogelijkheden om te groeien als professioneel UX&UI designer.


Wat doe je voor TJIP?

Als UX&UI designer bij TJIP is mijn belangrijkste taak het ontwerpen van applicaties, websites en platforms voor de producten van TJIP en onze klanten. Als ik aan het ontwerpen ben, stap ik graag in de schoenen van de gebruiker om hun perspectieven te begrijpen. Dit helpt me om met gebruiksvriendelijke ontwerpen te komen. Ook zoek ik graag naar een balans tussen esthetiek en haalbaarheid tijdens het ontwerpen.


Kun je een volledige werkdag bij TJIP beschrijven?

Rond 9:00 uur 's ochtends kom ik aan op kantoor. Dan sluit ik mijn laptop aan op de monitoren en check ik al mijn e-mails en Slack-berichten. Ik heb ook een notitiepagina om me te helpen al mijn taken te beheren. Het grootste deel van mijn tijd werk ik aan al die taken of heb ik vergaderingen met mijn collega's. Rond het middaguur heb ik een lunchpauze, ik geniet van lunchen met mijn collega's. Het is de tijd om te ontspannen en elkaar beter te leren kennen. Soms speel ik 's middags tafeltennis met mijn collega's, dat is ook erg leuk!

 

Wat wil je bij TJIP bereiken?

Werken bij TJIP stelt me in staat om mijn vaardigheden als UX&UI designer toe te passen en te verbeteren. Ik wil mijn designkennis en -vaardigheden bij TJIP steeds verder aanscherpen. Binnen 5 jaar wil ik een Senior designer kunnen worden. Ook wil ik graag mijn Nederlands verbeteren bij TJIP.

 

Wat zijn je plannen voor de lange termijn?

Over 5 jaar zou ik graag een Senior designer willen zijn. Over 3 jaar zou ik mijn Nederlandse vaardigheden willen verbeteren tot een niveau waarop ik gemakkelijk met mijn collega in het Nederlands kan communiceren, zolang het onderwerp niet te moeilijk is. Over 10 jaar wil ik mijn eerste huis kopen.

 

Kun je TJIP beschrijven voor mensen die nog nooit van TJIP hebben gehoord?

TJIP is een IT-bedrijf dat gevestigd is in Delft. TJIP is gespecialiseerd in het bouwen en ontwikkelen van platformen die helpen bij financiële beslissingen. Met de producten van TJIP kunnen gebruikers hun financiële situatie beter begrijpen en het gevoel krijgen dat ze er meer controle over hebben.

 

Welke collega moet ik na jou interviewen?

Ik denk dat Laura Nijboer een interessant persoon zal zijn om als volgende te interviewen, omdat zij ook sinds kort bij TJIP werkt.

Solliciteer nu!

Ben je na het lezen van dit interview geïnteresseerd in deze functie. Dan heb je geluk. We zijn namelijk op zoek naar een UX&UI Designer. Wil jij samenwerken met Min Chan, klik dan op onderstaande vacature en solliciteer! 

Bekijk onze actuele vacatures

Blijf ook slimmer met
onze nieuwsbrief